Gündem ‘Babamı o kurşun nereden vurdu?’

‘Babamı o kurşun nereden vurdu?’

08.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ın Uludere ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Musa Somay’ın cenazesi ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi

‘Babamı o kurşun nereden vurdu’

Şırnak’ın Uludere ilçesinde meydana gelen patlama sonucu şehit olan 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay’ın cenazesi memleketi Hatay’ın Erzin ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.
Törene Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Ak Parti Hatay milletvekilleri Orhan Karasayar, Hacı Bayram Türkoğlu, Ak Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sadullah Ergin, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, askeri ve mülki erkan, şehidin ailesi ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

2 aylık oğluyla katıldı
Cenazede şehidin babası Ramazan ve annesi Meryem Somay güçlükle ayakta durabildi. Cenazeye kucağındaki 2 aylık oğlu Mehmet Ömür ile katılan Songül Somay, eşini son yolculuğuna gözyaşlarına boğuldu. Törende yakasına takılı olan babasının fotoğrafına dokunan 4 yaşındaki Öykü İkra’nın ’Babamı o kurşun nereden vurdu?’ demesi ise cenazeye katılanları gözyaşına boğdu.
Törenin ardından Somay’ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Vali Celalettin Lekesiz, tabuta sarılı Türk bayrağı ile Somay’ın fotoğrafını eşi Songül Somay’a verip başsağlığı diledi.

Haberin Devamı

‘PKK tuzak kurdu’

Genelkurmay Başkanlığı; Şehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay’ın yola tuzaklanan iki el yapımı patlayıcının bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Çözüm sürecindeki ilk şehit olan Somay’ın PKK pususuyla şehit düşmesinin açıklanması, örgütün eylemsizlik kararını bozduğu tartışmalarına yol açtı.
Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde dün yer verilen açıklamada, El Yapımı Patlayıcı (EYP) ile yapılan saldırı mahallinde, olay yeri incelemesi için beş Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ile bir Mayın EYP Tespit ve İmha Timi ve bir Jandarma Özel Harekât Timi ile bölgeye intikal edildiği belirtildi. Faaliyet esnasında, Irak tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarınca bölgeye havan atışı yapıldığı aktarıldı. Diğer taraftan, önceki gün Beyaz Tepe Üs Bölgesi’nin güneydoğusunda meydana gelen olay mahallinde yapılan inceleme sonucu, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay’ın, yola tuzaklanan iki EYP’nin bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğunun tespit edildiği bildirildi.

ANKARA Milliyet