Gündem Bahçeli’den Akşener’e: Partinin başında kal

Bahçeli’den Akşener’e: Partinin başında kal

11.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazı sonrası merhum Alparslan Türkeş’in mezarını ziyaret etti.

Bahçeli’den Akşener’e: Partinin başında kal

ANKARA Milliyet - Ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan MHP lideri, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

MHP ULU ÇINAR GİBİ: Bizden ayrılmış bir siyasi partinin bugün tartışığı konu 27 Nisan’da kongereleri olacak. MHP, 55 yıllık siyasi hayatında bu tür davranışların birçoğunu yaşamıştır. Sonuç itibarıyla ulu çınar gibi ayakta kalmayı başarmıştır. Bütün partilerin bu manada kalması lazım. 

OYUNA GELMEYİN, PARTİNİZİ GÜÇLENDİRİN: Basından takip ettiğim kadarıyla önüne gelen aday olmaya çalışıyor. Adaylık haktır. Fakat çoklu adaylar, çoklu bölünmelere vesile olabiliyor. Siyasi istikrarı partilerdeki istikrarla ilişkilendirerek, Sayın Meral Akşener Hanımefendinin ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamında, aday olmayı düşünen, proje sahipli arkadaşların da etrafında kenetlenerek Türkiye’nin meselelerini, anayasa değişikliğinden tutun her konuda çaba gösteren parti konumuna gelmesini düşünmekteyim. Ne de olsa geçmişte ilişkilerimiz olan, kardeşliğimiz bulunan, siyasi hareketlerde komşuluk imkanını bulmuş olan bu partinin böyle bir oyuna, böyle bir tahriğe düşmeden kararını vermek suretiyle 27 Nisan’da Türk siyasi hayatında faaliyetlerini gözden geçiren, olağan kongre ile genel başkan seçeceği yerde istişareler ile partilerini güçlendirebilecek bir yola girmelerini tavsiye ediyorum. 

Haberin Devamı

‘Yeni bir süreçteyiz’

SİYASİ İSTİKRAR VURGUSU: Yeni bir süreçteyiz. Yeni yüzyılın ikinci evresi, Türk milletinin tekrar dilirişi, yükselişi, milletler mücadelesinde layık olduğu yeri alması için milletçe bize bir vesile ortaya koymaktadır. Türkiye’nin birliğe, dirliğe ihtiyacı vardır. Türkiye’de siyasi kurumlarımız demokrasinin güçlenmesini arzuluyorlarsa, önce ülkede siyasi istikrarı sağlamaları gerekiyor. Siyasi istikrarın sağlanmasının temeli de partilerin siyasi istikrara kavuşmasına bağlıdır.