Gündem Bakan Bak: Sporda büyük bir devrim gerçekleşiyor

Bakan Bak: Sporda büyük bir devrim gerçekleşiyor

31.08.2023 - 19:25 | Son Güncellenme:

Derince Belediyesi tarafından yapılan Tahtalı Göleti Doğa Park ve Beşdivan Sosyal Tesisleri’nin açılış töreni Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışa Bak’ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programında konuşan Bakan Bak, "Gençlik ve spor denince Sayın Cumhurbaşkanımız bizim üstadımız. Biz de onun çırağıyız, yanında yetiştik. Dolayısıyla gençlere ve spora çok büyük önem veriyor. Bununla ilgili gençlik ve spor alanında ülkemiz son 21 yılda büyük devrimler yaptı. Başta tesisleşme olmak üzere Türk sporunun altyapısına devasa yatırımlar yapıldı. Bunların başında büyük stadyumlar, bir tanesi de Kocaeli'de var biliyorsunuz. Büyük spor salonları, onlarca yüzme havuzu, atletizm tesisi ve binlerce halı sahasıyla, basketbol sahasıyla tesisler, okul bahçelerinde her yerde. Dolayısıyla Türk sporu öncelikle tesis altyapısı olarak çok çok ileride. Avrupa'nın en geniş tesisleri, stadyumları Türkiye'de. İşte bana göre sporda büyük bir devrim gerçekleşiyor. Bu devrim sonucunda da sporcularımızın da madalyaları günden güne artıyor" dedi.

Haberin Devamı

'BU AKTİVİTELER, GENÇLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTUYOR'

Açılışı yapılan tesis hakkında da konuşan Bakan Bak, "Bu tesisleri gençler için yapıyoruz. Gençler için yatırım yapıyoruz. Özellikle de benim üzerinde durduğum bağımlılıkla mücadele. Uyuşturucudan uzak olan bir gençlik istiyoruz. İşte bu spor tesisleri, gençlere yönelik bu aktiviteler, kamplar bu gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Bak: Sporda büyük bir devrim gerçekleşiyor

'GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUZ'

Gençlik vurgusu yapan Bakan Bak şunları söyledi:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim 460 tane de gençlik merkezimiz var. Bu gençlik merkezlerinde gençlerimizle bir arada oluyoruz ve bunlarla hakikaten çeşitli aktiviteleri, sosyal yapıdan, tiyatrodan, spordan pek çok şeyi yapıyoruz. İnanılmaz bir altyapısı var. Güçlü bir bakanlık. Bakanlığımız gençlerin emrinde. Sporcularımızın emrinde ve hizmet etmeye devam ediyoruz. Akif Bey'in işaret ettiği gibi bizim için önemli olan değerlerden bir tanesi bu gençlerimizin vatanını, milletini seven, değerlerine sahip, bu ülke için gözünü tutmadan yola çıkabilecek, her türlü mücadeleyi göğüs gerecek gençler olması. Bu çok önemli. Biliyorsunuz Türkiye Yüzyılı’na başladık. Dün de Çankaya'da çok güzel bir 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması vardı ve ardından Türkiye Yüzyılı Marşı tanıtıldı. Dolayısıyla Türkiye Yüzyılı inşallah Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi öyle altı boş bir şey değil. Biz, bütün adımları, temelleri koyarak geliyoruz. Tayyip Erdoğan'ın Türkiye için özlemleri, Türkiye için hedefleri böyle. Bunları koyarak geliyor ve şu da çok önemli. Biz, bu ülke olarak gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimizin bu ülkenin geleceğinde ne kadar önemli rol oynayacağını, neler yapabileceği görüyoruz ve inanıyoruz. İşte ‘Teknofest gençliği’ diyor Sayın Cumhurbaşkanımız. Bilimle iç içe olan bir gençlik geliyor. Ankara'daki festivali gördünüz dün, milyona yakın insana yaklaştı. Yani bugün belki rekorlar kıracak. İnşallah bunun her bir yanını, diğer adımlarını göreceğiz. Bunun dip dalgasını göreceğiz. Muhteşem bir olay. Bunun gençlerimiz içerisindeki bu heyecanı artırması da çok çok güzel bir şey ve her alanda güçlü bir gençlik geliyor. Gençlerimize güveniyoruz."

Haberin Devamı

Bakan Bak: Sporda büyük bir devrim gerçekleşiyor

Haberin Devamı

'CUMHURBAŞKANIMIZ SPORUN VE SPORCUNUN DOSTU'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Kocaeli’nin Derince ilçesinde bulunan Harikalar Sahili’nde gerçekleştirilen Derince Gençlik Festivali kapsamında Yaz Spor Okulları’nın kapanış törenine katıldı. Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün yanı sıra sporcular ve spor kulübü temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Bak, burada açıklamalarda bulundu.

Spora yönelik yapılan çalışmaları anlatan Bakan Bak, “Yaz spor okullarında, 24 branşta, tüm yıl boyunca yaklaşık 18 bin öğrenci geliyor. Spor yapıyor, yüzme öğreniyor. Yüzme havuzlarının 2’sini de beraber yaptık. Bizim ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ diye bir projemiz var. Bu proje çerçevesinde Türkiye çapında şu ana kadar 8 milyon gencimize yüzme öğrettik. Bu yıl sonuna kadar bu hedefimiz 10 milyon. Yani ülkemizin çocuklarına, gençlerine yüzme öğretiyoruz. Neden? Boğulup ailelerimizi de, bizleri de üzmesin diye onlara yüzme öğretiyoruz. Spor tesislerini her tarafa yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sporun ve sporcunun dostu, gençlerin dostu. Dolayısıyla belediyelerimiz de bu tip projelerin yapılmasına çok büyük destek veriyor. Türkiye, tesisleri açısından çok çok önemli kazanımları elde etti. Dünyanın en genç tesisleri bizde. Gençlik festivali güzel bir tablo. Çocuklarımızı eğlenirken görüyoruz. Aileleri görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

'ONLARIN HİZMETİNDE OLMAK BİZLERE GURUR VERİYOR'

Bakanlık olarak gençlerin emrinde olduklarını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, "Güzel insanlarımızı, Türkiye'nin güzel insanlarını, aziz milletimizi seviyoruz. Onların hizmetinde olmak bizlere gurur veriyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin emrindeyiz. Bakanlık gençlerin emrinde. Her zaman, her yerde tesislerimizi yapmaya, belediyelerimizle bu tip organizasyonlar yapmaya devam ediyoruz. 460 tane gençlik merkezimizde gençlerimize hizmet veriyoruz. 50 tane gençlik kampımızla gençlerimize hizmet veriyoruz. 10 binin üzerinde tesisimizde Türkiye çapında hizmet veriyoruz ve Kocaeli de spor başkenti olma yolunda ilerliyor. Bunu da bana Büyükşehir Belediye Başkanımız ifade etti. Yanılmıyorsam 9 tane uluslararası organizasyon gerçekleştirdi. Yaklaşık 90’ana yakın da ulusal organizasyon gerçekleştirdi burada sporla ilgili. Onları tebrik ediyoruz. Biz de destek oluyoruz” ifadelerini kullandı. Bakan Bak, konuşmasının ardından plaj voleybolunu izledi.