Gündem Sağlık Bakanı Koca duyurdu: 42 bin 500 personel istihdam edilecek

Sağlık Bakanı Koca duyurdu: 42 bin 500 personel istihdam edilecek

21.03.2023 - 09:05 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 42 bin 500 personelin istihdam edileceğinin müjdesini paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, personel istihdamına ilişkin sosyal medya hesabından son dakika açıklaması yaptı. 42 bin 500 personel alımının gerçekleştirileceğini paylaşan Koca müjdeyi verdi.

Haberin Devamı

Bakan Koca açıklamasında, "KPSSS ile 6.069 hemşire, 1.530 ebe, 1.494 sağlık lisansiyeri, 798 sağlık teknisyeni ve 21.709 sağlık teknikeri olmak üzere, toplam 31.600 sözleşmeli sağlık personeli ve ayrıca 10.900 sürekli işçi istihdam edilecektir. Alım süreçlerinin başlatılması için, başvuru kılavuzları İŞKUR’a ve tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM’ye gönderilmiştir. 42.500 yeni çalışma arkadaşımıza ve bakanlığımıza hayırlı olsun." dedi.

45 BİN YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI DA OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sevgili vatandaşlarım, eğitim camiamızın değerli üyeleri, buradan sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Eğitim sistemimizin kalitesini artırmak, eğitim kadromuzu daha da güçlendirmek için 45 bin yeni öğretmen ataması yapacağız. Atanacak öğretmenlerimizi öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendireceğiz. Tüm öğretmenlerimize, ailelerine, öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

BAKAN ÖZER: BRANŞ DAĞILIMI EN KISA SÜREDE AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusunun ardından Twitter hesabından açıklama yapmıştı. Özer, "45 bin yeni öğretmen atama kararı ülkemize, milletimize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Atama takvimi ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacağız. Eğitim ailemizin her zaman yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum" demişti.