Gündem Bakan Özer'den serbest bölge ve ihtisas fındık organize sanayi bölgesi müjdesi

Bakan Özer'den serbest bölge ve ihtisas fındık organize sanayi bölgesi müjdesi

19.04.2023 - 21:11 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Altınordu ilçesindeki temaslarının ardından bir otelde düzenlenen ‘İş Dünyası Temsilcileri İftar Buluşması’na katıldı.

Bakan Özerden serbest bölge ve ihtisas fındık organize sanayi bölgesi müjdesi

Burada konuşan Bakan Özer, iş insanlarına Serbest Bölge ve İhtisas Fındık Organize Sanayi Bölgesi müjdesi verdi. Özer, “Sanayicilerimiz için önemli iki tane şey var. Bir tanesi serbest bölge. Serbest bölge ile ilgili Sayın Ticaret Bakanımız Mehmet Muş ile görüştüm. Belediye Başkanımız zaten süreci başlatmıştı. Şirket ve araziyi buldukları gün serbest bölgeyi kuruyoruz. Başkanım işi bitirdikten sonra bana sadece 1 gün verecek ve 1 gün içerisinde inşallah serbest bölgeyi, buranın ekonomik kalkınmasına en kritik olan serbest bölgeyi Ordu’muza kazandıracağız. Yani sizler bizi beklemeyeceksiniz, biz sizi bekleyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Özerden serbest bölge ve ihtisas fındık organize sanayi bölgesi müjdesi

‘İLK KEZ FINDIK İLE İLGİLİ İHTİSAS SANAYİ BÖLGESİ’Nİ ORDU’MUZDA KURMUŞ OLACAĞIZ’

Fındık konusuna da değinen Bakan Özer, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İkinci kritik konu; onun da müjdesini buradan vermek isterim. Biliyorsunuz ülkemizin fındık üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 32’si Ordu’da oluyor. 720 bin ton fındığın yaklaşık 240 bin tonu Ordu’muzda üretiliyor. Ordu’nun sadece natürel fındık ihracatı yapmaması, aynı zamanda mamul üründe üretmiş olduğu ürünün katma değerini yükseltmesi için ihtiyaç duyulan ihtisas Fındık Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile görüştüm. Araziyi bulup gerekli adımları attığınız zaman inşallah hızlı bir şekilde ilk kez fındık ile ilgili İhtisas Sanayi Bölgesi’ni Ordu’muzda kurmuş olacağız. Benimle çalışmak kolay değildir. Artık bundan sonra Ordu’nun kalkınması ile ilgili hepinize görev vereceğiz. Hızlı bir şekilde ertelenen, bekleyen sorunlarını çözmek için el ele vereceğiz bambaşka bir Ordu’yu inşa edeceğiz. Yani sizler milletvekillerine derdinizi anlatmak için değil, milletvekili olarak yolunuzu açtıktan sonra o yolları tamamlamayı sizden bekleyeceğiz. Artık siyasetin de alışkanlığını inşallah değiştireceğiz.”

Haberin Devamı

Bakan Özerden serbest bölge ve ihtisas fındık organize sanayi bölgesi müjdesi

‘BU ÜLKENİN ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLMASI GEREKMEKTEDİR’

Milli Eğitim Bakanı ve Ordu milletvekili adayı Mahmut Özer, AK Parti Aybastı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlar ile İftar Programı’na katıldı. İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleşen programda konuşan Bakan Özer, “İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 20 yıldır devam eden mücadele önümüzdeki 14 Mayıs’taki seçimde çok daha güçlü bir şekilde devam edecektir. Millete hizmet yolunda başlayan bu mücadele, yine millete hizmet yolunda devam edecektir. Millete hizmet edebilmek için bu ülkenin çok daha güçlü olması gerekmektedir. İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu vizyon çerçevesinde ülkemiz eğitimde, altyapıda, sağlıkta, turizmde, savunma sanayinde her alanda geçmişe göre çok daha güçlü olmaya başladı. İnşallah önümüzdeki ‘Türkiye Yüzyılı’nda da çok daha güçlü bir şekilde sadece bölgesinde değil, dünyada sözü dinlenir, dikkate alınır bir ülke olma yolunda çok daha büyük açılımlar yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Özer, konuşmasının son bölümünde ilçede eksik olan Kültür Sarayı’nın kısa sürede ilçeye kazandırılacağını da müjdeledi.

 

Yazarlar