Gündem Bakan Özhaseki Kayseri'de konuştu: Hepsine hakkımız helal olsun

Bakan Özhaseki Kayseri'de konuştu: Hepsine hakkımız helal olsun

30.09.2023 - 17:05 | Son Güncellenme:

Kayseri'de bir sergi açılışına katılan Bakan Özhaseki, siyaset sahnesinde birçok iftiralara maruz kaldığını belirterek, "Geriye doğru baktığımız zaman kimler ne kötülükler etmediler ki? İftiralar, gıybetler, kötülükler. Hepsine de hakkımız helal olsun. Hepimiz, birbirimize haklarımızı helal edelim. 3 günlük dünya geçip gidiyoruz şuradan, iyi bir iş yapmışsanız o kalıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki Kayseride konuştu: Hepsine hakkımız helal olsun

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, memleketi Kayseri'deki programının 2'nci gününde Gazeteci Oktay Ensari'nin 'Neler çektim neler' konulu fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

Haberin Devamı

Gazeteci Oktay Ensari ile olan dostluğunun uzun yıllara dayandığını anlatan Bakan Özhaseki, "Eskiler hep söze, 'Bir varmış, bir yokmuş' diye başlardı. Hayat da böyle ya zaten. Bir geliyorsunuz ananız doğuruyor sizi, ardından seviyorlar, kundaklarda büyütüyorlar. Sonra bir hayat mücadelesi başlıyor. Sonra gidiyorsunuz. Yüce takdir ne zaman isterse. Bu ikisi arasında ne yapmışsanız karşınıza o çıkacak. Yarın bir gün de sizi onunla orada muhakeme edecekler. Allah güzel işler yapmayı, nihayetinde insanların duasını alarak yüz akıyla huzuruna çıkmayı hepimize nasip etsin" dedi.

Bakan Özhaseki Kayseride konuştu: Hepsine hakkımız helal olsun

'HEPSİNE HAKKIMIZ HELAL OLSUN'

Bir sahabenin hikayesini de sergiye katılanlara anlatan Bakan Mehmet Özhaseki, "İçimizden insani olarak eğer yanlış duygular geçiyorsa gerçekten o duyguları törpülemek lazım. Haset etmeyen adam cennetlik adamdır. İşte hepimiz siyasetle uğraşan insanlarız. Geriye doğru baktığımız zaman kimler ne kötülükler etmediler ki? İftiralar, gıybetler, kötülükler. Hepsine de hakkımız helal olsun. Hepimiz, birbirimize haklarımızı helal edelim. 3 günlük dünya geçip gidiyoruz şuradan, iyi bir iş yapmışsanız o kalıyor. Eğer rahmete vesile olacak bir iş yapmışsanız o kalıyor. Ondan başka hiçbir şey kalmıyor. Bunlar da kıssadan hisse olması için söylediğim sözler. Değerli Oktay kardeşime Allah'tan sağlıklı, sıhhatli, uzun ömürler diliyorum. Evlatlarına, eşine, hayırlı uzun ömürler diliyorum. İnşallah huzur içerisinde yaşar ve içerisinde de şahitlik ettiği Kayseri'nin son 50 senesini bir taraftan da yazmaya başlar. Benim dileğim de bu olsun" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

CUMHURİYET MEYDANI'NDA TÖRENE KATILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Gazeteci Oktay Ensari'nin 'Neler çektim neler' konulu fotoğraf sergisinin açılışının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda 'Büyükşehir Belediyesi'nin Enerji Yatırımlarının Tanıtımı ve 1000 adet Kombi Dağıtım Töreni'ne katıldı. Türkiye'nin bulunduğu konum gereği zor bir yerde olduğunu ifade eden Bakan Özhaseki, "Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Hakikaten bulunduğumuz coğrafya adeta bir ateş çemberi gibi. Lisedeyken bizim öğretmenlerimiz derlerdi ki; 'oğlum bakın bu ülkenin 3 tarafı denizle çevrili, 4 tarafı düşmanla çevrili. Çocuk aklımızla bazen; 'ya bizim hocalarımız da çok mu paranoyak takılıyorlar? Ne demek her taraf düşmanla dolu' falan dediğimiz olmuştu. İçimizden böyle geçirdiğimiz olmuştu. Ama şu gelinen noktada sizler de şahitsiniz ki bu ülke zor bir coğrafyada bulunuyor. Bu ülkede güçlü olmak bir mecburiyettir. Avrupa'nın ortasında, Avrupa Birliği'ne üye bir ülke olarak yaşıyor olsanız hiçbir askeri yatırım yapmanıza gerek yok. Güçlü olmanıza da gerek yok. Sınır yok. İstediğiniz şehre gidip yaşayabilirsiniz. Ama burada siz, 'bağımsız bir millet olarak yaşayalım, ezanımız 5 vakit okunsun, bayrağımız daim dalgalansın, biz bu Türk yurdunda yaşamak istiyoruz' diyorsanız güçlü olmak zorundasınız" dedi.

Haberin Devamı

'GEZİ OLAYLARINI BAZILARI KUTSUYORLAR'

Türkiye'nin yakın dönem tarihindeki siyasi olaylarına da değinen Bakan Özhaseki, "Sadece son birkaç seneye bir bakar mısınız? Önce askeri muhtıralar verildi. Arkasından parti kapatma davaları açıldı. Bir başsavcı evde oturdu. Türkiye'nin yüzde 50 oyunu almış bir partiye kapatma davası açtı. İnternet andıçlarıyla, gazete kupürleriyle. Arkasından Gezi olayları başladı. Gezi olaylarını bazıları kutsuyorlar. Binlerce insanı İstanbul'da en önemli meydanda toplayacaksınız. Arkasından da ikinci, üçüncü günden itibaren Atatürk Kültür Merkezi'nin üzerine ne kadar gayri resmi ne kadar meşru olmayan, yeraltı örgütü varsa o bölücülerin fitnecilerin, komünist örgütlerin bayraklarını asacaksınız. Cumhurbaşkanlığı ofisini tanklarla, affedersiniz dozerlerle, iş makineleriyle basmaya gideceksiniz. Hükümet devirme operasyonu yapacaksınız. Sonra da 'ne vardı ki bir protesto değil mi?' diyeceksiniz. Protesto etmek serbest" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'680 BİN KONUT YIKILDI'

Deprem konusuna değinen Bakan Özhaseki, "Biz Libya ile anlaşmalar yaptığımızda bazıları anlamadılar. Libya'da, 'ne işimiz var' dediler. Akdeniz'de ki haklarımızı nasıl koruyacaktık biz? Şimdi oradaki haklarımızı da koruduk. Azeri kardeşlerimizin imdadını da yetiştik. Birkaç gün önce Nahcivan'daydık. Oradaki Azeri kardeşlerimizin dualarını görmeliydiniz. Yıllarca zulüm altında ve işgal ettikleri topraklardan onların atılması ve oradaki Türk yurdunun bağımsızlığına kavuşması kolay bir iş değildi. İçeride de büyük bir mücadele veriyoruz. 6 Şubat'ta büyük bir deprem. Hatta 2 deprem demekte fayda var. 9 saat arayla 7.5'un üzerinde bir deprem. Bundan 18 tane ilimiz etkilendi. 14 milyon insanımız zarar gördü. 680 bin konut yıkıldı. 170 bin de iş yeri yıkıldı. 840 bin bağımsız birim. Neredeyse 4 tane daha yeni Kayseri yapılması lazım buralara. Bu hasarın altından kalkmak kolay değil. İlk günden itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız ayaktaydı. Bakan arkadaşlarımız, valilerimiz ki bizim valimiz 3-4 ay kadar o bölgede hizmet etti. Herkes iş başındaydı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Özhaseki Kayseride konuştu: Hepsine hakkımız helal olsun

'TÜRKİYE EN RİSKLİ 5 TANE ÜLKEDEN BİRİSİ'

Deprem yaralarını sarmak adına 200 binden fazla ihale yaptıklarını aktaran Bakan Özhaseki, şöyle konuştu: "Orada konutlar zaten bitmek üzere. Önümüzdeki aydan itibaren depremzede vatandaşlarımıza vereceğiz. Bir taraftan yerinde dönüşüm projesi başlattık. Meydan projelerine bizler başladık. Benim zaten çoğu zamanım ya o bölgelerde geçiyor veyahut da o bölgelerin problemlerini çözmekle ilgili toplantılarda geçiyor. Oradaki kardeşlerimiz yerlerine, yurtlarına kavuşup huzurla evlerine oturuncaya kadar emin olun bizler gece gündüz demeyeceğiz, çalışacağız. Oradaki insanlarımızı da yerine oturtacağız. Bu ülke deprem ülkesi. Bugün oraya gelmiş olabilir. Yarın bir başka yere gelebilir. Dünya üzerinde Himalayalar'dan Alpler'e doğru giden çizgiler üzerinde 5 tane riskli ülke var. Türkiye en riskli 5 tane ülkeden birisi. Burası deprem ülkesi. Bizim denizlerimizde ve karalarımıza son yüzyılda 6 ve üzerinde şiddetle 'yıkıcı' diye tarif ettiğiniz deprem sayısı 226'dır. Yani her sene 2 veya 3 tane yıkıcı deprem oluyor bu memlekette. Ölen insanlarımız 130 bin civarında. Bu yaraları hep birlikte sarabiliriz."

Yazarlar