Gündem Bakan Tunç, denetimli serbestlik düzenlemesinin detaylarını açıkladı

Bakan Tunç, denetimli serbestlik düzenlemesinin detaylarını açıkladı

01.08.2023 - 12:23 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlikte cezaevlerine dönecek 21 bin hükümlünün olduğunu belirterek detayları paylaştı.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak için dün Elazığ’a gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un programları sürüyor. Bakan Tunç bu çerçevede bugün ilk olarak Elazığ Valiliği’ni ziyaret etti. Burada Vali Ömer Toraman tarafından brifing alan Bakan Tunç, ardından açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Tunç, “Kovid-19 izinleri 2020 yılının Nisan ayında çıkan bir kanun ile TBMM’de yasalaştı. Açık cezaevinde barındırılan hükümlüler Kovid iznine çıkarılmıştı ve bu izin 3 yıl sürdü. İzinde geçen sürelerde infazdan sayıldı. Bu süre 31 Temmuz 2023 tarihi itibari ile doldu. Süre dolmadan önce TBMM’de yeni bir yasal düzenleme yapıldı. Denetimli serbestlik tedbirine 5 yıl ve daha az süre kalanlar cezaevine geri dönmeyecek. Ama denetimli serbestlik için cezası 5 yıldan fazla olanlar, cezası daha yüksek olanlar cezaevlerine geri dönmüş olacaklar. Ayrıca bu düzenlemede kapalı cezaevlerinde barındırılan hükümlülerde acık cezaevine 3 yıl erken çıkmış olacak. Denetimli serbestlik olarak da açık cezaevinden 3 yıl erken denetimli serbestliğe çıkmış olacaklar. Düzenleme bu şekilde. Başvuruya 2 haftalık bir süre var. 15 Ağustos akşamına kadar başvurmaları gerekiyor. Geri dönecek olan yaklaşık 21 bin hükümlü var. 21 bin hükümlünün süresi içerisinde müracaat etmesi lazım. O süre de 15 Ağustos'ta sona eriyor. Süre içerisinde müracaat etmeyen hükümlüler haklarını kaybetmiş olur. Direkt kapalı cezaevine gitmiş olurlar. Müracaat ederlerse açık cezaevlerinde barındırılmaya devam ederler” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ziyaretinde Bakan Tunç’a AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı ve Prof. Dr. Erol Keleş ile Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları eşlik etti.

‘SON 100 YILIN 21 YILINA AK PARTİ VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN DAMGA VURDU’

Elazığ’da temaslarını sürdüren Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Tunç, Türkiye Yüzyılı’nda AK Partinin son 21 yıla damga vurduğunu ifade ederek, “21 yılda Türkiye çok önemli mesafeler aldı. Her alanda Türkiye'yi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ileriye taşıdık. Bu nedenle milletimiz AK Parti'den, Cumhur İttifakı'ndan ve Recep Tayyip Erdoğan'dan hiçbir zaman vazgeçmedi. Her sandıkta desteğini gösterdi. Biz de AK kadrolar, teşkilatlar, Cumhur İttifakı olarak milletimizin bu güvenine layık olabilmenin gayreti içerisinde çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Bizim şu anda en öncelikli hedefimiz deprem bölgesinde zarara uğrayan illerimizi yeniden ayağa kaldırmak. Türkiye Yüzyılı başladı. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başladık. 100 yılı geride bıraktık. Bu 100 yıllık süreç içerisinde inişli, çıkışlı zamanlarımız oldu. Son 100 yılın 21 yılına AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan damgasını vurduk ve sizler buna vesile oldunuz. 21 yılda insanımızı, ailemizi, toplumu güçlendirdik. Şimdi yeni hedefimiz daha da ileriye taşımak. Hep 'Önce insan' dedik. İnsan güçlü olacak ki aile güçlü olsun. Aile güçlü olacak ki toplum, devlet güçlü olsun. O nedenle insanımızı eğitimden sağlığa, kültürden sosyal politikalara varıncaya kadar her alanda geliştirmek, ekonomik refahını artırmak için gayret gösteriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘DÜNYANIN TAKDİRİNİ KAZANIYORUZ’

Türkiye’nin dış politikada güçlü, dirayetli, hakkaniyetli ve adaletli uygulamalarıyla dünyanın takdirini kazandığını belirten Bakan Tunç, “Özellikle demokrasi çıtasını daha da yükseklere taşımanın gayreti içerisindeyiz. 21 yıl içerisinde demokrasimize müdahaleler oldu. Hain girişimlerle karşı karşıya kaldık. 367 krizleri, parti kapatma davaları, Gezi Olayları, 17-25 yargı darbesi girişimi ve 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Tüm bu zorlukları milletimizin desteğiyle aştık, bugünlere geldik. Bundan sonra da demokrasiye kast etmek isteyenlere karşı milletimizle birlikte dimdik duracağız. İnsan hak ve özgürlüklerini, temel hak ve özgürlükleri hep genişlettik. Özgürlük ortamını artırdık. Bundan sonra da insan hak ve özgürlüklerinin önüne engel koymak isteyenlerin karşısında duracağız. Vatandaşlarımızın en geniş anlamda temel hak ve hürriyetlerden yararlanmasını sağlayacağız. Dış politikada güçlü, dirayetli, hakkaniyetli, adaletli uygulamalarımızla dünyanın takdirini kazanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız dünyada artık savaşan ülkeler arasındaki arabuluculuğu yapmak için müracaat edilen lider konumunda” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fırat Üniversitesi'ne geçen Bakan Tunç, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile görüştü. Ziyaretinin ardından Bakan Tunç, Elazığ Havalimanı'na geçerek uçakla Ankara'ya hareket etti.