Gündem Bakan Yerlikaya paylaştı! Bir terör örgütü mensubu daha teslim oldu

Bakan Yerlikaya paylaştı! Bir terör örgütü mensubu daha teslim oldu

14.09.2023 - 13:44 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya PKK'dan kaçarak teslim olan 1 örgüt mensubunun daha annesiyle buluştuğunu duyurdu. Yerlikaya o anların görüntülerini de paylaştı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı; Diyarbakır annelerinin çığlıkları yankılamanmaya devam ediyor. 1 örgüt mensubu daha bölücü terör örgütünden kaçarak teslim oldu, annesiyle buluştu.

Haberin Devamı

Diyarbakır Annelerinin sürdürdüğü evlat nöbetinin 1462. gününde, terör örgütü mensubu H.Ç., Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığımızın ikna çalışmaları sonucu teslim oldu.

Diyarbakır Annelerinin başlattığı evlat nöbetleriyle bugüne kadar 46 terör örgütü mensubu ikna edilerek teslim oldu.

Milletimizin huzur ve güvenliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bakan Yerlikaya paylaştı Bir terör örgütü mensubu daha teslim oldu

EVLAT NÖBETİNDEKİ ANNE: O MAĞARALARI TERK ET, GEL ARTIK

3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin evlat direnişi bin 473’üncü gününde HDP il binası önünde kararlılıkla sürüyor.

Kütahya’dan Diyarbakır’a gelerek evladı için HDP önünde nöbet tutan Hatice Levent, kızı Fadime’yi alana kadar bir yere ayrılmayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’nın kızının elindeki kalemi alıp silah verdiğini dile getiren Levent, “Fadime’mi almadan bir yere ayrılmayacağım. 5 senedir ben kızımın peşindeyim. Kızım, eğer beni görüp duyuyorsan dön gel yavrum. Oralar sizlere göre değil, ben seni büyütmek için ne çileler çektim. Senin elin kalem tutarken ne oldu da silah tutmaya başladı? O mağaraları terk et, gel artık. Kızımı almadan bir yere gitmiyorum. Ölene kadar kızımın peşini bırakmayacağım. Kızımın anne deyişini özledim” dedi.

Bakan Yerlikaya paylaştı Bir terör örgütü mensubu daha teslim oldu

EVLADINA KAVUŞAN AİLE SAYISI 46 OLDU

Öte yandan, ailelerin kararlı direniş gün be gün devam ederken, evladına kavuşan aile sayısının 45’ten 46’ya yükseldiği öğrenildi.