Gündem Baltalı vahşet

Baltalı vahşet

14.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Rabia Çataklı, annesi ile anneannesini uykuda baltayla öldürdü. Parçaladığı bedenlerini camdan dışarı atan Çataklı, hastanede ise kendi parmağını kopartıp yuttu.

Baltalı vahşet

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Rabia Çataklı (31), uyuyan annesi Şeyda Çataklı (56) ile anneannesi Medine Küçükkuyu’yu (77) baltayla öldürdükten sonra vücutlarından kestiği parçaları camdan dışarı attı. Olay sonrası gözaltına şüphelinin yurt dışında evlenip boşandığı, psikolojik sorunlardan dolayı tedavi gördüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

Devrek’in Çaydeğirmeni beldesinde dün saat 04.00 sıralarında psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Rabia Çataklı, annesi Şeyda Çataklı ve anneannesi Medine Küçükkuyu’ya uyurken baltayla saldırdı. Çataklı, annesi ve anneannesini öldürdükten sonra vücutlarından parçalar keserek camdan dışarı fırlattı.

2 gün önce ziyarete gelmiş

İhbar üzerine olay yerine ulaşan jandarma ekipleri, dairenin kapısını kırarak eve girdiklerinde Rabia Çataklı’yı elinde baltayla yakaladı. Anne ile anneannenin cansız bedenleri otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı. Otopside anneden 110 anneanneden ise 6 parça kesildiği belirlendi. Rabia Çataklı gözaltına alındı.

Medine Küçükkuyu’nun iki gün önce kızının evine ziyarete geldiği öğrenilirken, haberi alan yakınları gözyaşları içerisinde birbirlerine sarıldı. Ceset parçalarının da atıldığı camın altında mutfak malzemeleri ve kumanya görülürken, Rabia Çataklı’nın yurt dışında evlenip boşandığı, psikolojik sorunlardan dolayı tedavi gördüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

Rabia Çataklı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis ekipleri, Çataklı’nın cinayet anında sela okuduğunu belirledi. Çataklı’nın emniyette de sadece tekbir getirdiği, ifade vermediği öğrenildi. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Çataklı’nın, muayene sırasında kendi serçe parmağını ısırıp kopartarak yuttuğu ifade edildi.

PSİKİYATR DR. CEM ATAKLI: Tedavi ile iş biter anlamına gelmez

Psikiyatr Dr. Cem Ataklı, Zonguldak’taki vahşeti Milliyet’e değerlendirdi. Ataklı, şizofreni hastalarında görülebilen bu tür vakalara ilişkin şunları söyledi: “’Şizofreni hastaları saldırgandır, toplumdan dışlayalım’ gibi bir şey söyleyemeyiz. Şizofreni hastalarının şiddet gösterdiği olaylar toplumun çok üstünde değil. Vakaların sebepleri toplum içinde baskınlanma, dışlanma ve aile baskısı diyebiliriz. Genelde bu tür saldırılar aile bireyleri arasında oluyor. Aile içinde ‘Sen yapamazsın, sen başaramazsın’ gibi söylemler şizofreni hastalığını tetikleyebiliyor. İlaçlar birtakım sorunları ortadan kaldırıyor ama bu tedavi ile iş biter anlamına gelmez. Şizofreni hastaları insanı şaşkına çevirecek suçlar işleyebilirler. Tedavi sonucu iyileşen de iyileşmeyen de suça karışan da olabiliyor. Genelde vakalar tedavilerinin ardından gündelik hayatını normal bir şekilde idame ettirebiliyor.” -EREN KOCA Haber Merkezi