Gündem Banguoğlu'nu kaybettik

Banguoğlu'nu kaybettik

12.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesinin eski yazı işleri müdürlerinden İlhan Banguoğlu(91) İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti. Bir süredir tedavi gören  Banguoğlu, yayınlandığı dönem büyük ilgi gören ‘Büyük Bulmaca Yarışması’nı hazırlamıştı. Ailesi olarak gördüğü Milliyet’te 60 ve 70’li yıllarda önemli röportaj ve haberlere imza atan Banguoğlu, yarın öğlen Zincirlikuyu Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Banguoğlunu kaybettik

Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü Sahibi gazeteci-yazar İlhan Banguoğlu’nun ölüm haberinin ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de bir taziye mesajı yayınladı. Başta Abdi İpekçi olmak üzere, Burhan Felek, Ali Gevgilili, Hasan Pulur ve Doğan Heper gibi usta gazetecilerle mesai arkadaşlığı yapan İlhan Banguoğlu, hukukçu olmasına rağmen masa başı memurluğu olarak gördüğü avukatlık yerine gazeteciliğe yönelmiş ve 2 lisan bildiği için de özellikle dış haberler sayfasıyla ilgilenmişti.

Haberin Devamı

Banguoğlu’nun çalışma arkadaşlarından biri de Milliyet gazetesinin eski polis adliye muhabiri Seraceddin Zıddıoğlu’ydu. Zıddıoğlu, Banguoğlu için, “Milliyet en uzun çalıştığı kurumdu. Rahmetli, ‘Milliyet benim ailem’ derdi. Abdi İpekçi’yi ise bir yönetici olarak değil bir arkadaşı olarak bilirdi. Yazı işleri müdürü olduğu dönemlerde çok neşeli bir insandı. Çok popülerdi. Çağımız dünyasına hakim geniş kültüre sahip bir insandı. Çalışmayı çok severdi” ifadelerini kullandı.

Burhan Felek ödülü sahibiydi

1927 İstanbul doğumlu olan Banguoğlu orta okul ve liseyi Saint Joseph’te bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesinden mezun oldu. İlk işine Tercüman Gazete’sinde başladı. Yeni Sabah Gazetesi’nde ve Akşam Gazetesi’nde çalıştıktan sonra Milliyet Gazetesi’nde yazı işleri müdürü olarak görev yaptı. Milliyet’te Büyük Bulmaca Yarışması’nı hazırladı. Sonra THA ve AA’da çalıştı, Sürekli Basın Kartı ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi. Fransızca ve İngilizce biliyordu.