Gündem Banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık telefonundan kritik bir isim çıktı! ‘Fatin de işin içinde’

Banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık telefonundan kritik bir isim çıktı! ‘Fatin de işin içinde’

04.01.2024 - 06:33 | Son Güncellenme:

Fon dolandırıcılığı davasının sanığı Seçil Erzan’ın mesajlaşmalarında “Fatin” isimli bir kişi dikkat çekiyor. Konuşmalarda “Fatin’in işin içinde olduğu” ifadesi yer alırken, Arda Turan da parasını alamayacağını anladığında Erzan’a, “Bana Fatin mi kimse onun numarasını ver” diyor.

ÇİĞDEM YILMAZ- Yüksek gelir getiren fon vaadiyle çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan’ın kırık cep telefonundan kurtarılan yazışmalara ilişkin bilirkişi raporunda önemli bir detay yer aldı. Bazı konuşmalarda geçen “Fatin” adlı kişi dikkat çekiyor. 

Haberin Devamı

Seçil Erzan ve eski nişanlısı Avukat Candaş Gürol arasındaki görüşme dökümlerinden Gürol’un, Erzan’ın oynadığı oyunu erkenden fark ettiği, terk etmeye çalıştığı ancak yine de yardım etmekten geri kalmadığı anlaşılıyor.

Gürol, uzun süre sıkıştırdığı Erzan’la olay açığa çıkmadan bir ay önceki yazışmasında, “Tamam gerçeği söyle, sen kiminle bu işlere girdin. FT ile tam olarak ne ilişkin var ya da vardı? Öncesini sonrasını hepsini bana anlatman lazım. Yoksa ben araştıracağım, araştırtma bana. Bu işi çözdüğümde dışarıda adam kalmayacak. Fatin işin içinde!!! Ben eminim! Hocayla bir yakınlaşman oldu ben eminim. Bilmediğim daha çok şey var ben eminim” ifadelerini kullanıyor.

Fatin adlı kişi için “Saint Michel Fransız Lisesi’nden, benimle aynı dönem nerdeyse” yazan Gürol, “Sen bu işi Denizbank ile yapmadın. Akif’le pardon paralar oraya gidiyordu Fatin ile” diyor. Seçil Erzan ise, Fatin ismi geçince “Ne olur uğraşma” diyerek olayı tek başına gerçekleştirdiği konusunda ısrar ediyor.

Haberin Devamı

ARDA DA BİLİYOR

Konuşmalardan Arda Turan’ın da Fatin adlı kişiden haberdar olduğu anlaşılıyor. Arda Turan, parasını alamayacağını anladığında Erzan’a, “Bana Fatin mi kimse onun numarasını ver” diyor.

Banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık telefonundan kritik bir isim çıktı ‘Fatin de işin içinde’

Seçil Erzan, Candaş Gürol’la konuşmalarında Fatin ismi geçince “Ne olur uğraşma” diyerek olayı tek başına gerçekleştirdiği konusunda ısrar ediyor.

‘Oyalıyor bizi’

Fatin adlı kişiden haberdar olan bir diğer isim ise Tayfun Akın. Parasını almaya çalışan Akın, 19 Aralık 2022’de “Fatin hiç mi bir şey söylemiyor, bence 20’sini bekliyorlar. Bir stopaj daha hak etmek için gibi geliyor bana” diyor. Erzan ise, “Ya bekledikleri bişi yok, tam kapama yapmak istiyorlar” diye karşılık veriyor. Diyalog şöyle devam ediyor:

Tayfun Akın: Yarın da mı olmayacak o zaman Fatin’in elinde değil mi?

Seçil Erzan: Yarın olur kesin de yarından önce daha önce hak edilenler var. Onları bana söyleyecekler.

Akın: Pınar’la (Seçil Erzan’ın yakın arkadaşı Dr. Evrim Pınar Güzel-mağdur) geldiğimizde şıp diye yapıyordunuz Fatin’le, bir aydır oyalıyor bizi bu Fatin.

Haberin Devamı

Erzan: Kimsenin kimseyi oyaladığı yok!! Ne alaka. Biz yoktan var ettik.

Akın: Oyalama espriydi.

Erzan: Çocuk işimizi yapıyor bi de suçlu mu oldu?

Akın: Ortada suç yok ki suçlu arayalım kardeşim.

Akın: Hiç görmedim, Seçil konuşuyordu

Milliyet’e konuşan Tayfun Akın, Fatin adlı kişiye ilişkin şunları söyledi: “Ben herhangi bir mağduriyet yaşamadım. Kız arkadaşım Evrim Pınar Güzel yaşadı. Onunla ilgili konuşmalara dahil oldum. Ben Pınar ile Seçil’i bankaya ziyarete gittiğimde, Fatin denilen biri vardı, onu arıyordu ve sürekli onunla konuşup bilgi veriyordu. Kendisini yüz yüze hiç görmedim. Bu şahsı da bankanın bir çalışanı sanıyorduk. Seçil de bu kişi ile bankanın bir personeli gibi konuşuyordu. Seçil bu kişiye, ISIN kodu veriyordu, fona para yatırılıyordu, oranlar falan konuşuluyordu. Bunlarla ilgili hep Fatin Bey denilen biriyle konuşuyordu.”

Banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık telefonundan kritik bir isim çıktı ‘Fatin de işin içinde’

Bankada üst düzey yönetici

Konuşmalarda geçen “Fatin” adlı kişi, bankada üst düzey yönetici. Candaş Gürol’un işaret ettiğine göre ise Saint Michel Fransız Lisesi’nden mezun.

Yazarlar