Gündem Seçil Erzan’ın telefon mesajlarında Muslera ve Podolski detayı: Canım mutlaka hallet!

Seçil Erzan’ın telefon mesajlarında Muslera ve Podolski detayı: Canım mutlaka hallet!

03.01.2024 - 15:39 | Son Güncellenme:

Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık olan telefonunun bilirkişi incelemesi tamamlandı. İncelenen telefonda Seçil Erzan’ın 74 farklı kişiyle 181 bin 538 adet mesajlaşması bilirkişi raporuna yansıdı.

Damla GÜLER / milliyet.com.tr Aralarında Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi yüksek fon vaadiyle milyonlarca dolar dolandırdığı ortaya çıka banka müdürü Seçil Erzan 11 Nisan 2023 tarihinde tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

Erzan tutuklandığında iki telefonuna el koyulmuştu. Ancak telefonlarından biri kırık olduğu için incelenememişti. Erzan’ın avukatının talebi sonrası mahkeme kırık olan telefonun da geriye dönük incelemesinin yapılmasına karar verdi. Bilirkişiye gönderilen telefonun incelemesi tamamlandı.

SİLİNEN MESAJLAR GERİ GETİRİLDİ

Rapor davanın görüldüğü 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ne önceki gün ulaştı. 553 sayfadan oluşan raporda Erzan’ın aralarında Fatih Terim, Arda Turan ve Fernonda Muslera’nın da arasında olduğu 74 kişiyle mesajlaşmaları yer aldı. Bilirkişi raporunda mesajların silindiği ancak büyük bir kısmının geri getirildiği bilgisi yer aldı. Mesajları geri getirilebilen kişilerden biri de Galatasaray’ın tercümanı Musa Mert Çetin oldu.

Haberin Devamı

Musa Mert Çetin ile Seçil Erzan arasında geçen mesajlaşmalar bilirkişi raporunda yer aldı. İkili arasındaki yazışmalar başlarda sadece buluşup konuşmak için oluyor. Ancak zaman ilerledikçe ve para akışlarında sıkıntılar çıkmaya başlayınca konuşmalarda gizlilik ikinci planda kalıyor.

MUSLERA VE PODOLSKI DETAYI

Yazışmalardan birinde Seçil Erzan Musa Mert Çetin’e, “Canım sen Musl… ve Poldi mutlaka hallet çok çok iyi çünkü” diyor. Çetin ise, “Tamam Seçom 2’siyle de konuşacağım” diyor. Konuşmalarında devamında Erzan’ın, ‘Musl..’ dediği kişinin Galatasaray’ın kalecisi Fernando Muslera, Poldi’nin ise eski Galatasaraylı futbolcu Lukas Podolski olduğu ortaya çıkıyor.

Birkaç gün aradan sonra Musa Mert Çetin Erzan’a, “Muslera ok” şeklinde mesaj atınca Seçil Erzan, “Yaaa süpersin. Ne kadar? Sabah erkenden giriş yapmam gerekiyor. Diğerini de yapalım onda daha çok var” diyor. Çetin’de, “500 dedi. Yarın akşam gel dedi bana. Ben sabah Podolski’nin işini halledip geleceğim yanına” diyor.

"BİR DE HOCAYI PATLATTIK MI EFSANE"

İkilinin Muslera ile görüşmeye gitmeden hemen önce de bir yazışma yapıyor. Musa Mert Çetin görüşmeye gitmeden yarım saat önce Erzan’la yalnız konuşmaları gerektiğini söylüyor. Konuşmanın devamı ise şöyle:

Seçil Erzan: Yazsana merak ettim.

Musa Mert Çetin: Kafasında şöyle bir soru işareti olmuş. Ben bir anda bu meblağı hesabıma sokarsam bana sıkıntı olur mu? Konuşacak seninle

Haberin Devamı

S.E: Anlatırım sorun çıkmaz hiçbir şekilde

M.M.Ç: Yarın güzelce anlatırız. Bir de hocayı patlattık mı efsane

S.E: Ne kadar girecek

M.M.Ç: 500

S.E: Ben on daha fazlasına ikna edeceğim.

M.M.Ç: Tamam canım. Hala inanmıyor çünkü 10 Ocak’ta ikiye katlayacağına

"HOCAYA GİDER DİYE ÇOK KORKUYORUM"

Aradan zaman geçip Muslera’nın parası ödenmeyince Musa Mert Çetin’in panik olduğu dikkat çekiyor. Muslera’nın kendisini sıkıştırdığını anlatan Çetin, “Bizim seninle her şeyi net ve garanti bir şekilde konuşmamız ona da anlatmamız lazım. Panik yapıp hocaya filan gider diye çok korkuyorum” şeklinde mesaj atıyor. Erzan ise her defasında Çetin’i sakinleştirmeye ve oyalamaya çalışıyor.

Muslera’ya söylenen günlerde paranın verilmemesinin sonunda ise Musa Mert Çetin, “Abi biz Çarşamba yapacaktık. Cuma dedik. Cuma oldu yine yok diyoruz. Benim de sisteme hiç güvenim kalmadı artık. Bu işe girerken böyle konuşmamıştık. Tadımız büyük kaçar” diyor.

Haberin Devamı

"GS BAŞKANI DAHİL ARAR"

Musa Mert Çetin: “Bu iş çözülmeli Seço yoksa kimse kurtaramaz herkesle konuşur. GS başkanı dahil arar emin ol. Geçen sefer zor durdurduk biliyorsun. Şimdi düşündüm sırf hocayı aramak da yetmez. Bugün en azından Çarşamba günkü ödem olan 500 doları kesin ama kesin vermemiz lazım. Sonra hocayı da arar”

Seçil Erzan: Tamam konuşacağız. Çözmeye çalışıyorum.

M.M.Ç: Hani öğlendi yine mi yalan? Seçil bana Pazartesi kesin hallolacak yoksa işi bırakırım dedi. Ben hocayı arayacağım o kefil oldu bana Seçil için dedi.

MUSLERA: BELKİ DAHA FAZLASINI ALABİLİRİM

Muslera’nın Seçil Erzan’a yazdığı mesajlar da raporda yer aldı. Muslera Erzan’a, “Bu gece ödeme için Merto’yu ve sizi evime bekliyorum. İkinci ve üçüncü ödeme İstanbul’a döndüğümde alacağım. Yani belki 2 hafta sonra daha fazlasını alabilirim.