Gündem Bartın'da maden faciası! Siyasilerden peş peşe açıklamalar

Bartın'da maden faciası! Siyasilerden peş peşe açıklamalar

14.10.2022 - 22:14 | Son Güncellenme:

Bartın Amasra'da meydana gelen maden ocağı patlamasından sonra siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi.

Bartında maden faciası Siyasilerden peş peşe açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın ilimizin Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmaların koordinasyonunu yakından takip etmektedir” denildi. Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın ilimizin Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili süreci ve tüm kurumların katıldığı çalışmaların koordinasyonunu yakından takip etmektedir. Maden ocağı patlaması sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla bölgeye intikal etmiştir” denildi.

Haberin Devamı

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlama sonrasında Twitter hesabından bir mesaj yayımladı. Şentop mesajında, "Amasra'daki maden ocağında meydana gelen patlama haberini büyük bir üzüntüyle öğrendik. İşçi kardeşlerimizin sağ salim kurtarılması için devletimiz tüm kurumları ve imkânlarıyla çalışmaktadır. Cenab-ı Hak ülkemizi ve milletimizi korusun" açıklamasında bulundu.

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP, GAZİANTEP PROGRAMINI İPTAL ETTİ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Bartın Valisi Nurtaç Arslan ile telefonda görüşerek, maden ocağında gerçekleşen patlama ile ilgili son gelişmelere ilişkin bilgi aldı. Vali Arslan'a geçmiş olsun dileklerini ileten Şentop, can kaybının artmaması temennisini ifade etti.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Şentop, yarınki temel atma ve bazı toplantıları içeren Gaziantep programını maden ocağındaki patlama dolayısıyla iptal etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bartın’daki maden ocağında gerçekleşen patlamada vefat eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Tüm ekiplerimiz kurtarma çalışmalarını büyük bir gayretle sürdürüyorlar. Dualarımız sizinle." dedi.

MHP HEYETİ BARTIN'A GİDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) yapılan açıklamada Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından görevlendirilen heyetin, Amasra ilçesinde maden ocağında meydana gelen patlaması sonrası bölgeye gideceği belirtildi. Partiden yapılan açıklamada, "Bartın ili Amasra ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması ile ilgili olarak Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatlarıyla, Genel Başkan Yardımcımız ve Ankara Milletvekilimiz Sayın Sadir Durmaz patlamanın yaşandığı bölgeye geçmektedir" denildi.

'TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLMİŞTİR'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Bartın Amasra’daki maden ocağında meydana gelen patlama sebebiyle hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz… Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Haberin Devamı

 İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanlığı, Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğünde yeraltında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklamada bulundu. Devletin tüm kurumlarının kısa sürede harekete geçtiği belirtilerek, "Amasra Taşköprü İşletme Müessesesi Müdürlüğünde meydana gelen kazanın ardından olaya müdahale etmek amacıyla devletimiz tüm kurumları ile kısa sürede harekete geçmiş, bölgede gerekli çalışmaları yürütmeye başlamıştır. Olayın aydınlatılması ve nedeninin tespit edilmesine yönelik incelemeler devam ederken mahsur kalan maden işçilerimizin kurtarılması için çalışmalar ivedi bir şekilde sürdürülmektedir. Gerekli bilgiler, ilgili kurumlar tarafından düzenli olarak paylaşılmaktadır. Bu açıklamaların takip edilmesi, resmi makamların paylaştığı bilgiler dışındaki iddia ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerekmektedir" açıklaması yapıldı.

'DUALARIMIZ BARTIN İLE...'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada, "Dualarımız Bartın ile... Bartın'da maden ocağında meydana gelen patlamada can kaybının yaşanmaması en büyük temennimiz. Psikososyal destek ekiplerimiz bölgeye intikal ediyor. Devletimiz tüm imkanlarıyla seferber olmuş durumda" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bartın’da maden ocağında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mahsur kalan kardeşlerimizin kurtarılması için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Çalışmalar aralıksız sürüyor." açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamada vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bartınlı hemşehrilerimize, emekçi kardeşlerimizin ailelerine ve milletimize geçmiş olsun diyor, mahsur kalan madencilerimize sağ salim kavuşmayı temenni ediyorum." açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bartın’da maden ocağında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Başımız sağolsun. Kurtarma çalışmaları aralıksız sürmektedir. Dualarımız Bartın’la…

Haberin Devamı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden ocağında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Bartın’da maden ocağındaki patlamada işçi kardeşlerimizin hayatını kaybettiği haberini büyük bir teessürle öğrendim. Kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Tüm ekiplerimiz, mahsur kalan işçilerimize sağ salim kavuşmak için çalışmaya devam ediyor. Yarın gerçekleştireceğimiz Diyarbakır programımız ve açılışımız; Bartın’da yaşanan ve ülkemizi üzüntüye boğan maden kazası sebebiyle ertelenmiştir.

"TÜM BOYUTLARIYLA SORUŞTURULACAK"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Bozdağ, "Amasra'da maden ocağındaki patlama sebebiyle yaralanan ve madende mahsur kalan işçilerimize/ailelerine büyük geçmiş olsun. Yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Madende mahsur kalan işçilerimize ulaşmak, onları sağ ve salimen kurtarmak için çalışmalar devam etmektedir. Devletimiz, tüm imkan ve kabiliyetlerini seferber etmiştir. Madende mahsur kalan işçilerimizin sağ ve salimen kurtarılması hepimizin en büyük dileğidir. Patlamayla ilgi Amasra Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır" ifadelerini kullandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında yaşanan patlama sonucu yer altında mahsur kalan işçi kardeşlerimizin bir an önce kurtarılmasını diliyorum. Dualarımız, can kaybının yaşanmaması için. 

CHP HEYETİ YOLA ÇIKTI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş'tan oluşan CHP Heyeti, maden ocağında patlamanın yaşandığı Amasra'ya gitmek üzere yola çıktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlamayı derin bir üzüntüyle öğrendim. Dualarımız; göçük altında kalan maden emekçilerimizin bir an önce sağ salim kurtarılması için...

İYİ PARTİ LİDERİ AKŞENER, BARTIN'A GİDİYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, programlarını iptal ederek Bartın'a gidiyor. İYİ Parti'den yapılan yazılı açıklamada, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in Adana ziyareti ile partimizin kuruluşunun 5'inci yılı dolayısıyla 22 Ekim'de Ankara'da yapılacak olan program, Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağı patlaması nedeniyle iptal edilmiştir. Genel Başkanımız sabah saatlerinde Bartın'da olacaktır. Öte yandan İYİ Parti Genel Sekreteri Sayın Uğur Poyraz ile İYİ Parti Ankara Milletvekili Sayın Halil İbrahim Oral ve İYİ Parti Konya Milletvekili Sayın Fahrettin Yokuş'un bölgedeki temasları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.