Gündem Baş’ın açıklamalarına HDP’den çifte eleştiri

Baş’ın açıklamalarına HDP’den çifte eleştiri

04.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

HDP, EMEP, EHP, TÖP, TİP ve Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı’nda milletvekili seçimleri için liste görüşmeleri devam ediyor.

Baş’ın açıklamalarına HDP’den çifte eleştiri

NAMIK DURUKAN Ankara - Seçime hakkındaki kapatma davası nedeniyle Yeşil Sol Parti ile girmeye hazırlanan HDP, ittifakın seçime de tek liste ile girmesi gerektiği görüşünde. Ancak TİP, Yeşil Sol’un önünü kesmeyecek şekilde kendi listesi ile seçime girmek istiyor.

Haberin Devamı

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, bir televizyon programında, “Şırnak’ta araştırdık, milletvekili çıkaramıyoruz. Şırnak’ta Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceğiz” dedi. Parti Sözcüsü Saliha Sera Kadıgil Sütlü ise TİP ile HDP’nin benzer tabanlara sahip olmadığını öne sürdü. Bu ve benzeri açıklamaların devam etmesi üzerine HDP kökenli isimlerden art arda eleştiri geldi.

Cezaevinde bulunan Gülten Kışanak bir gazeteye yazdığı yazıda, “Öyle görülüyor ki, Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı niteliğinde değil. Ortak cumhurbaşkanı adayı yok. Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir” dedi.

Edirne T Tipi Cezaevi’nde yatan Selahattin Demirtaş da sosyal medya hesabından, “Tek bir milletvekilliğinin bile geleceğimizi belirleyeceği bu seçimde Türkiye’nin tüm sosyalistlerini, tüm demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz. Gültan Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım” dedi.

Haberin Devamı

TİP lideri Baş, ‘ortak liste’ çağrılarının ardından yaptığı açıklamada Doğu ve Güneydoğu’daki illerde liste çıkarmayacaklarını belirterek, “Çağrıları özenle ele alıyoruz” ifadelerini kullandı.