Gündem Basın Müzesi'ne Yaşar Kemal'in tablosu asıldı

Basın Müzesi'ne Yaşar Kemal'in tablosu asıldı

18.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), basına hizmet veren gazeteci ve yazarların yağlı boya portrelerini yaptırarak Çemberlitaş'taki Basın Müzesi'nin içeriğini zenginleştirmeyi sürdürüyor. 1988 yılında TGC'nin bağışlarla onarımını yaptırarak hizmete açtığı binada hizmet veren müzenin gazetecilik tarihine emeği geçmiş ve iz bırakmış gazetecilerin tablolarından oluşan Portreler Salonu'na 74'üncü tablo olarak Yaşar Kemal'in tablosu da eklendi.

Basın Müzesine Yaşar Kemalin tablosu asıldı

İSTANBUL Milliyet - Sanatçı Ahmet Güneştekin'in atölyesinden ressam Yahya Bağcı tarafından yapılan Yaşar Kemal'in tablosu, dün törenle Basın Müzesi'nin Portreler Galerisi'ndeki yerini aldı. Tablonun müzeye asılması nedeniyle düzenlenen törene, TGC Başkanı Turgay Olcayto, TGC Yönetim Kurulu üyeleri, Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban, sanatçı Ahmet Güneştekin, tabloyu yapan ressam Yahya Bağcı katıldı. Törende TGC Başkanı Olcayto sanatçı Ahmet Güneştekin'e, TGC Başkanvekili Vahap Munyar ise ressam Yahya Bağcı'ya şükran plaketi sundu.

Haberin Devamı

‘Onu da çok mutlu ederdi’

Olcayto, tablonun asılmasıyla büyük bir eksikliğin de giderildiğini belirterek, "Yaşar Kemal kuşağının hem abisi, hem de meslekteki ustasıydı. Gazetecinin doğayı, sanatı da bilmesi gerektiğini, nasıl röportaj yapması gerektiğini Yaşar Kemal'i okuyarak, izleyerek öğrendik. Yalnız Türkiye'nin
değil, dünyanın da sayılı yazarlarından biriydi" dedi.

Yaşar Kemal Vakfı Başkanı ve Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban ise duygularını şöyle ifade etti:

"Yaşar Kemal'in tablosunun burada yer alması gerçekten onu da çok mutlu ederdi. Basın Müzesi biraz da benim evim gibi. Çünkü dört kuşak burada temsil
edilen aile fertlerim var. Ama gazetecilik hakkında en çok şey öğrendiğim insan olan Yaşar Kemal'in müzede yerini alması çok ayrı bir mutluluk."

Yazarlar