Gündem Baskında 'Escobar' detayı! Fotoğrafları çıktı

Baskında 'Escobar' detayı! Fotoğrafları çıktı

27.05.2019 - 12:14 | Son Güncellenme:

Özel bölmeli kurye aracının bagajından Escobar kokaini, kargo paketindeki Acem elbiselerinden emdirilmiş afyon sakızı çıktı

Baskında Escobar detayı Fotoğrafları çıktı

İstanbul'da düzenlenen iki ayrı operasyonda piyasa değeri 100 milyon lira tutarında 30 kilo kokain, 1 milyon 800 bin adet uyuşturucu hap ile 12 kilo afyon sakızı ele geçirildi. 5 uyuşturucu kaçakçısının gözaltına alındığı operasyonlarda, üzerlerinde tarihin en ünlü uyuşturucu kaçakçısı Escobar'ın fotoğraflarının bulunduğu kokain paketleri uyuşturucu haplarla birlikte özel bölmeli bir kurye aracında, Acem elbisesi astarlarına emdirilmiş afyon sakızı ise bir kargo şirketinde ele geçirildi.

Haberin Devamı

Yaptığı alan ve istihbarat çalışmalarında uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir şebekeyi belirleyen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekipleri, kısa süreli bir teknik ve fiziki izlemenin ardından sevkiyat yapacağını belirlediği şebekenin bir otomobilini takibe aldı. Takibe alınan aracı geçtiğimiz hafta Küçükçekmece Halkalı’da düzenlediği operasyonla durdurup içerisinde arama yapan ekipler, aracın bagajında çuval ve torbalar içerisinde 1 milyon 800 bin adet Extacy hap ile 30 kilo kokain buldu. Araçta bulunan 2 şebeke üyesini el koyduğu uyuşturucuların yanısıra yine araçta ele geçirdiği M-16 tipi uzun namlulu silahla birlikte gözaltına alıp emniyete götüren ekipler, üzerinde ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'ın fotoğraflarının bulunduğu kokain paketleri ve haplarla uyuşturucunun ele geçirildiği ototmobili incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Yapılan incelemede ele geçirilen ve 60 milyon lira değerinde olduğu öğrenilen kokainin Güney Amerika menşeli olup yakın bir zamanda yurda sokulduğunu belirleyen ekipler, kurye aracı olarak kullanılan hafif ticari araç üzerinde yaptığı incelemede ise aracın ön panelinde özel bir zula bölümü belirledi. Elektrikli düzenekle hazırlanan ve aracın rezidans ve çocuk kilidi düğmelerine basılarak açılan ve hava yastığı bölümüne oluşturulan zulanın uyuşturucu saklamak için yapılmış bir bölme olduğu tespit edildi.

Sorguya alınan ve kurye oldukları belirlenen 2 şebeke üyesinden uyuşturucunun sahibine ve diğer şebeke üyelerine ulaşmaya çalışan İstanbul Narkotik ekiplerinin 36 milyon lira değerindeki 1 milyon 800 bin adet Extacy hapın ise Ramazan Bayramı öncesinde bazı gece kulüplerine satılmak üzere yurda sokulduğunu tespit etti.

Narkotik ekiplerince düzenlenen diğer bir operasyonda ise 4 Acem yöresel kıyafetinin astarlarına emdirilmiş halde 12 kilo “Afyon sakızı” ele geçirildi. Bakırköy’de bir kargo firmasında ele geçirilen uyuşturucunun, özel bir solüsyonla sıvı hale getirilerek elbisenin astarına emdirildiği ve ardından kurutulan elbiseden özel bir solüsyonla çıkarıldığı tespit edilirken uyuşturucuyu İran'dan yurda sokan şebekenin 3 üyesi yakalanıp gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Baskında Escobar detayı Fotoğrafları çıktı

Kokain paketleri üzerinde fofoğrafı bulunan Pablo Emilio Escobar Gaviria, ABD ve Kolombiyalı özel birliklerin 1993 yılında düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada öldürülen tarihin en büyük zehir taciri olarak biliniyor. Aralarında, polis, savcı, gazeteci ve sivillerin bulunduğu 4 bin kişinin ölümünden sorumlu tutulan Escobar’ın, yaşadığı dönemde dünya kokain kaçakçılığının yüzde 80’ini elinde tuttuğu ve 90’lı yıllarda ABD’ye günlük 15 ton kokain soktuğu iddia edilmişti.