Gündem ‘Batı Harekat Konsepti’ belgesi mahkemede

‘Batı Harekat Konsepti’ belgesi mahkemede

09.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Refahyol hükümetini devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 sanığın yargılandığı 28 Şubat davasında sanık emekli Orgeneral Çetin Doğan, sahte olduğunu öne sürdüğü “27 Nisan Batı Harekat Konsepti belgesinin aslını buldum” diyerek, belgeyi mahkemeye sundu.

‘Batı Harekat Konsepti’ belgesi mahkemede

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı. Sanıklardan Çetin Doğan, duruşma savcısının geçen celse açıkladığı esas hakkındaki mütalaasının yeniden ele alınmasını istemini dile getirdi. Dosyada bulunan “27 Nisan Batı Harekat Konsepti” belgesinin tahrif edildiğini ve bu belgenin sahte olduğunu öne süren Doğan, “Öyle ki bir ilgi koyuyor tahrif ettiği belgede, yayınlama tarihinden daha sonraki bir tarih” dedi. “Batı Harekat Konsepti belgesinin aslını buldum” diyerek dosyadaki belgenin orijinali olduğunu öne sürdüğü bir belgeyi mahkeme heyetine sunan Doğan, mahkeme başkanının, “bunu nereden bulduğunu” sorması üzerine, DGM’de açılan ve suç unsuru bulunmayan bir dava dosyasından aldığını söyledi. “Soruşturma sürecinde Genelkurmay ile yazışmalar yapılmış. Genelkurmay’dan bu evrakları gönderenlerin tamamı tutuklandı. O yüzden evrakların asıllarının yeniden sorularak getirtilmesini ve savcının mütalaasını yeni baştan ele almasını talep ediyorum” diyen Doğan’ın talepleri, mahkemece reddedildi. Sanık Abdullah Kılıçarslan, davanın delilleri arasındaki 5 numaralı CD’nin delil kabul edilemeyeceğine yönelik bilirkişi raporu bulunduğunu bu CD’deki verilerden yola çıkılarak suçlanamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘BÇG ile ilgim yok’

Sanık Cengiz Çetinkaya ise kendisine BÇG ile ilgili herhangi bir görev verilmediğini, sadece şifahi emir üzerine 8-10 gün BÇG’ye giderek, 40-45 dakika gazete ve dergileri incelediğini, bunun dışında BÇG ile ilgisinin olmadığını anlattı. Çetinkaya, “Amirlerim tarafından verilen emirlerin kanunlara aykırı olabileceğini hiç düşünmedim” dedi ve beraatini talep etti. Sanıklardan Engin Alan, 3 Aralık 2013’te yaptığı savunmayı tekrarladığını bildirdi ve beraatini istedi.