Gündem Kurban Bayramında hava nasıl olacak? Meteoroloji, bayramda hava durumunu açıkladı

Kurban Bayramında hava nasıl olacak? Meteoroloji, bayramda hava durumunu açıkladı

29.07.2020 - 15:55 | Son Güncellenme:

Bayramda hava durumu nasıl olacak? Yarın arefe günü. Kurban Bayramı için artık çok az bir zaman kaldı. Peki, bayramda hava nasıl olacak? Bayramda plan yapan vatandaşlar hava durumunu araştırıyor. İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminleri.

Kurban Bayramında hava nasıl olacak Meteoroloji, bayramda hava durumunu açıkladı

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ile birlikte hava durumu da merak edilmeye başlandı. Bayramda tatil planı yapan ya da gezmeye gidecek olanlar 'Hava nasıl, yağış olacak mı?' sorusuna yanıt arıyor. İşte bayramda hava durumu ile ilgili son tahminler...

Haberin Devamı

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı tatili süresince hava sıcaklıklarının kıyı kesimlerde mevsim normallerinde, iç kesimlerde ise 1 ile 3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Arefe günü ve bayramın 1. günü (30 Temmuz Perşembe ve 31 Temmuz Cuma) güney kesimlerin parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Samsun’un merkez ve doğu ilçeleri ile Ordu çevrelerinin hafif ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın 2. günü (01 Ağustos Cumartesi) parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Bayramın 3. günü (2 Ağustos Pazar) parçalı ve yer yer çok bulutlu, Sinop, Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bayramın 4. günü (3 Ağustos Pazartesi) parçalı ve az bulutlu, Ordu çevrelerinin hafif ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.