Gündem ‘Bazı bankaların içi boşaltıldı’ iddiası

‘Bazı bankaların içi boşaltıldı’ iddiası

27.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kıbrıs Barış Harekâtı’ndan bu yana kapalı bulunan ve askeri bölge statüsünde olan Maraş için envanter çalışması önceki gün başladı.

‘Bazı bankaların içi boşaltıldı’ iddiası

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, “Önceki gün itibarıyla Kapalı Maraş Envanter Komisyonu bölgeye girerek saha çalışmasına başlamış durumda. 45 yıl aradan sonra bu denli geniş bir heyet ilk kez kapalı Maraş’ta inceleme ve çalışma yapmaya başladı. Masa başı çalışmalarımıza paralel olarak, arazide incelemelerimizi önümüzdeki günlerde farklı kurumlarından gelecek olan uzmanların desteği ile teknik komite düzeyinde sürdüreceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kasalar taşınmış

Bölgedeki banka kasalarından bahseden Özersay, “Maraş, 1974 öncesinde ülke ekonomisinin en önemli noktalarından biriydi. Burada bankalardan toplanmış birtakım kasalar var ve içlerinde birtakım kıymetli taşınır mallar da var. Bunların kayıtlarıyla ilgili olarak çalışma yapacağız” diye konuştu.

Milliyet’e konuşan KKTC’li diplomatik kaynağa göre; Maraş bölgesindeki bazı banka şubelerinin kasaların bir kısmı açıldı ve içindeki para ile kıymetli eşyaları boşaltıldı. Paranın miktarı hakkında bilgisi olmadığını kaydeden diplomatik kaynak, askerlerin gözü önünde olan yerlerdeki banka şubelerine girilmediğini, kuytu yerlerdeki bankaların içlerinin boşaltıldığını, alınan kıymetli eşyaların da saklandığını belirtti. Paranın ve dövizin ucuz kurlardan bozdurulduğunu söyleyen diplomatik kaynak, envanter çalışmasıyla ne kadar paranın alındığının tespit edileceğini kaydetti.

 

Yazarlar