Gündem Bedelli askerlik 4. celp dönemi tarihi ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Bakanlığı o tarihi...

Bedelli askerlik 4. celp dönemi tarihi ne zaman açıklanacak? Milli Savunma Bakanlığı o tarihi...

21.10.2018 - 16:40 | Son Güncellenme:

Bedelli askerlik 4. celp dönemi için geri sayım sürüyor. 3. celp döneminin 27 Ekim'de başlayacağı Bedelli askerlikte başvurular için de çok kısa bir süre kaldı. Peki Bedelli askerlik 4. celp dönemi tarihi ne zaman açıklanacak ve bedelli askerlik başvuruları ne zaman bitecek?

Bedelli askerlik 4. celp dönemi tarihi ne zaman açıklanacak Milli Savunma Bakanlığı o tarihi...

Bedelli askerlik başvuruları alınmaya devam ediyor. 3 Ağustos'ta başlayan Bedelli askerlik başvuruları 3 Kasım'da sona erecek. Binlerce genci yakından ilgilendiren Bedelli askerlik kanunda Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre başvuru sayısının 600 bine yaklaştığı bildirildi. Bedelli askerlik kapsamında belirlenen 62 bin kişi silah altına alınmaya devam ediyor. Eğer başvuru işlemlerini tamamlayıp bedelli askerlik ücretini 600 bin kişinin yatırması halinde 540 bine yakın genç daha belirlenen celp dönemlerine göre silah altına alınacak. Peki Bedelli askerlik 4. celp dönemi tarihi ne zaman belli olacak?

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK 4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bedelli askerlik konusunda araştırmalar sürüyor. İlk üç celp döneminin açıklanmasının ardından belirlenen 62. bin kişi silahaltına alınmaya devam ediyor. 6 Ekim'de başlayan 2. celp dönemi 26 Ekim'de sona erecek. 3. celp dönemi ise 27 Ekim'de başlayacak. 4. celp döneminin ise başvuruların sona ereceği tarih olan 3 Kasım'dan sonra Milli Savunma Bakanlığı'nın yapacağı duyuru ile belli olacağı tahmin ediliyor.

Yazarlar