Gündem Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2021 Bedelli askerlik ücreti! İşte, bedelli askerlik başvurusu...

Bedelli askerlik ne kadar oldu? 2021 Bedelli askerlik ücreti! İşte, bedelli askerlik başvurusu...

11.12.2020 - 01:52 | Son Güncellenme:

2020 bedelli askerlik fiyatları belirlenmişti. Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü, Temmuz/Aralık dönemi bedelli askerlik fiyatlarını, askere gidecek adaylar için açıklamıştı. Vatani görevini yerine getirmeye hazırlananlar MSB bedelli askerlik e-devlet başvuru ekranını sorguluyor. İşte, detaylar...

Bedelli askerlik ne kadar oldu 2021 Bedelli askerlik ücreti İşte, bedelli askerlik başvurusu...

Askerlik görevini yerine getirecek binlerce gencin beklediği bedelli askerlik haberini bir süre önce gelmişti. Buna göre bedelli askerlik kalıcı hale getirildi ve ilk etapta 15 bin TL ile askerlik başvurusu yapılabilmişti. Peki, 2021 bedelli askerlik ücreti ne kadar oldu? Bedelli askerlik başvuru şartları neler?

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK NE KADAR?

Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan güncelleme ile 2020 yılı Temmuz/Aralık döneminde bedelli askerlik ücreti 37 bin 70 lira olarak belirlendi. Dövizle askerlik yapacak olanlar ise 5563 euro'ya bedelli askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.

2021 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ 

2020 yılında bedelli askerlik yapamayanlar, 2021 yılında bedelli yapmayı planlayanlar fiyatları araştırıyor. Ancak henüz 2021 bedelli askerlik fiyatları açıklanmadı.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURU ŞARTLARI

Bedelli askerlik yapmak isteyen vatandaşlar başvurularını 31 Aralık 2020 saat 18:00’e kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Başvurularını yapacak vatandaşlar yoklamalarını yaptırmalarının ardından bedelli askerlik tercihinde bulunmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı

Vatandaşlar daha sonra bedelli tercih tarihinden itibaren iki ay içerisinde ödemelerini yapmak zorundalar.

Yoklamasını yaptırmayan kişilerin öncelikle askerliğe elverişli olduklarına dair sağlık raporu alımı olmaları gerekir.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU E-DEVLET...