Gündem Beklenen yağış iyi gelmedi!

Beklenen yağış iyi gelmedi!

30.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

İstanbul’da önceki akşam başlayan yağışlar dün de sürerken Fatih, Zeytinburnu ve Pendik’te su baskınları yaşandı. Pendik’te iki araç, yağış nedeniyle devrilen bir istinat duvarının altında kaldı, beş kişi yaralandı.

Beklenen yağış iyi gelmedi

İSTANBUL DHA, İHA - İstanbul’da barajlardaki su seviyesi düşerken gözler sonbaharla birlikte gelmesi beklenen yağıştaydı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından kentte önceki akşam başlayan sağanak yağış, dün de sürdü. Ancak beklenen yağış, su baskınlarına neden oldu. Önceki akşam yaşanan su baskınlarına dün yenileri eklendi.

Haberin Devamı

Yağışın su baskınlarına dönüştüğü yerlerden biri Fatih oldu. Kapalıçarşı ve Tahtakale de su baskınlarından nasibini aldı. Tahtakale’de sokaklar su altında kalırken esnaf, dükkan önlerindeki tezgahlarını yağıştan korumak için uğraştı. Kapalıçarşı’da da esnaf dükkanların içine kadar ilerleyen suyu paspasla temizlemek için uğraştı. Turistler ise, esnafın temizlik çalışmaları sırasında Kapalıçarşı’yı gezmeye çalıştı.

Kapalıçarşı Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada da “Her şiddetli yağmur sonrası yaşanan bu durum esnafı sıkıntıya sokmakta bizleri de çaresiz bırakmaktadır. Kapalıçarşı’daki su taşkınlarının altyapı ile ilgili olduğunun bilinmesi önem arz etmektedir” denildi.

Suyun içinden geçtiler

Haberin Devamı

Şiddetli yağmur nedeniyle Samatya’da yeni yapılan alt geçidi de su bastı. Belediye ekipleri yolu trafiğe kapatıp önlem alırken, bazı sürücüler uyarılara aldırış etmeden alt geçitte biriken suyun içinden geçti. Ekipler, biriken yağmur suyunu tahliye etmek için çalışma başlattı.

Taksim’de de dün öğlen saatlerinde aniden bastıran yağmur vatandaşları zor anlar yaşattı. Evlerinden hazırlıksız çıkan bazı vatandaşlar kafalarına karton tutarak yağmurdan korunmaya çalışırken, kimisi duraklara kimisi de binaların saçaklarının altına sığındı. Beyoğlu’nun ara sokaklarında ise bir binanın çatısından ve merdivenlerden akan yağmur suları ortaya şelaleyi andıran görüntüler çıkardı.

Yol çöktü

Şişli’de de Harbiye Mahallesi Kadırgalar Caddesi’nde göçük oluştu. Yaklaşık bir metre derinliğindeki göçük nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Kepçeyle toplu taşıma!

Zeytinburnu Yedikule Mahallesi Belgradkapı Caddesi’nde de vatandaşlar yoğun su birikintisi nedeniyle ilerleyemedi. Yerlerinden kıpırdayamayan vatandaşların yardımına o sırada orada bulunan operatör iş makinasıyla koştu. Operatör, vatandaşları iş makinasının kepçesine bindirerek güvenli bölgeye taşıdı.

Metro istasyonu

Yağış, Anadolu Yakası’nda da etkisini gösterdi. Şiddetli yağış sebebiyle cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar suya gömüldü. Pendik’te Fevzi Çakmak-Hastane Metro İstasyonu’nu su bastı. Biriken sular, istasyon merdivenlerinden içeri aktı. Metro istasyonu, biriken su nedeniyle vatandaşların girişine kapatıldı. Suyun tahliye edilmesinin ardından istasyon yeniden açıldı.

Haberin Devamı

Beklenen yağış iyi gelmedi

Hafta sonu dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yağışla ilgili açıklama yapıldı. Farklı bölgelerde metrekareye 20 kilogram ile 220 kilogram arasında yağış düştüğü kaydedildi. En fazla yağış alan ilçeler Arnavutköy ve Başakşehir oldu. Açıklamada yağışların bugün sabah saatlerinden itibaren kuvvetleneceğine dikkat çekildi. AKOM yarın öğle saatlerine kadar bölgesel olarak metrekareye 100 kilogram ve üzeri olmak üzere şiddetli yağışların görülebileceği konusunda da uyarıda bulundu.

İki araç devrilen duvarın altında kaldı

Pendik Kurtköy Mahallesi Üstün Caddesi’nde dün sabah 08.30 sıralarında şiddetli yağmur nedeniyle trafik durma noktasına geldi, caddede araçlar bir süre beklemek zorunda kaldı. O sırada Kurtköy Spor Salonu’nun istinat duvarı bir otomobil ile işçilerin bulunduğu servis minibüsünün üzerine devrildi. Otomobil sürücüsü ile minibüsün şoförü kendi imkanlarıyla araçtan çıkarken, beş işçi minibüste mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Dört kişi kısa sürede minibüsten yaralı olarak çıkarılırken bir işçi itfaiye ekiplerinin bir saat süren çalışması sonucunda kurtarıldı. Minibüs şoförü Mürsel Ergün, “Çok yağmur yağıyordu, hiçbir taraf görünmüyordu. Aniden duvar araçların üzerine çöktü. Korku ve panik yaşadık” diye konuştu.