Gündem Tanju Özcan: Kıpırdamayı tetiklemek için yürüyorum

Tanju Özcan: Kıpırdamayı tetiklemek için yürüyorum

06.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Seçimlerin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunan ve “kesin ihraç” istemiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Değişim ve Adalet Yürüyüşü” adını verdiği eylem ile Bolu’dan Ankara’ya yürümeye başladı.

Tanju Özcan: Kıpırdamayı tetiklemek için yürüyorum

ÇİĞDEM YILMAZ Bolu - Özcan’a yürüyüşün 3’üncü gününde Milliyet olarak biz de eşlik ettik. Özcan, dün sabah saat 08.00 önceki gece konakladığı Bolu’nun Yeniçağa ilçesinde yürüyüşe başladı. Yürüyüşte eşi Meral Özcan ile yaklaşık 300 kişilik bir grup eşlik etti. Özcan 10 kilometrelik yürüyüşün ardından Gerede’de verdiği mola yerinde Milliyet’in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Sürekli Kemal Kılıçdaroğlu özelinde ‘Değişim’ diyorsunuz. Bu değişim yeterli mi?

Kemal Bey başta olmak üzere partide birçok kişinin değişmesi gerekiyor. Ancak genel başkan Kemal Bey olduğundan önce onun değişmesi gerekiyor. Daha sonra ise genel başkanla yıllarca yol yürümüş ve bir arpa boyu yol kat etmemiş kadroların tamamen değişmesinden söz ediyorum. Kaldık ki Kemal Bey’in değişmesini sadece ben istemiyorum taban da bunu istiyor. Değişimi sağlamak için, Türkiye’deki muhalefetin umudunu yeşertmek için yürüyoruz. 21 yıldır AK Parti’nin yönetimde kalmasını sağlayan Bay Kemal ve arkadaşlarının bırakması için yürüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun sosyal hesaplarının altında artık görevi bırakmasına yönelik binlerce yorum var. Kalk artık o koltuktan. Sayın Kılıçdaroğlu ‘Ben Kemal geliyorum’ dedi ama gelemedi. Şimdi de ben söylüyorum; ‘Ben Tanju geliyorum’. Taban da artık umudunu yitirmiş. Birçoğu Kemal Bey’e oy verdiği için pişman. ‘Keşke oy vermeseydik’ diyen partililer var. ‘Tanju Bey, Kemal Bey bizi Tayyip Erdoğan’a oy vermeye mecbur bıraktı’ diyenler var. ‘Kemal Bey giderse bu partiye oy vereceğim’ diyenler var.

Haberin Devamı

Tanju Özcan: Kıpırdamayı tetiklemek için yürüyorum

Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı bırakmama sebebi sizce ne?

Kemal Kılıçdaroğlu şu anda güç zehirlenmesi yaşıyor ve bunu kabul etmiyor. Güç hastalığına yakalananlar, koltuk sevdalıları da şizofrenler gibi hep haklı olduğunu düşünürler ve hastalıklarını kabul etmezler. Kemal Bey şu anda kendisine bir tepki olduğunu biliyor ama şöyle düşünüyor, ‘Türk halkı ne de olsa unutur. Birkaç gün sonra her şey unutulur. Dişimizi sıkalım ve birkaç gün eleştirilere katlanalım’..

CHP Genel Başkanlığı için ‘Ekrem İmamoğlu’ dediniz? Peki bu isim neden Tanju Özcan değil de İmamoğlu?

Halkı dinleyen biriyim. Şu an da halkta karşılığı ola isimin İmamoğlu olduğunu düşünüyorum. CHP’nin İmamoğlu gelirse başarılı olacağını düşünüyorum ve desteklemeye hazırım. Bu destek için de, şart sunmuyorum. Ne MYK üyeliği ne de parti meclis üyeliği istiyorum. Yeter ki, partide değişim olsun. Benim seçilme hakkım elimden alındı. Yeterli imzayı toplayabilecek güce sahibim. Ancak henüz partiden atılmamış olsam bile genel başkanlığa aday olabilme hakkım elimden alındı. ‘Hak hukuk adalet’ diye yürüyorsun soyut gerekçelerle elimden bu hakkı alıyorsun, hani adalet? Bu engeller önümde olmasaydı ve İmamoğlu ‘Ben varım’ demeseydi, kesin çıkardım. Yürekleri yiyorsa engelimi kaldırırlar. O zaman görürler çıkıyor muyum çıkmıyor muyum?

Haberin Devamı

Yürüyüşünüz parti içerindeki bazı isimler tarafından eleştirildi. Doğrudan sizi arayıp, yanlış yaptığınızı söyleyenler oldu mu?

Ne bir milletvekili ne meclis üyesi ne de belediye başkanı arayıp, ‘Yanlış yapıyorsun kardeşim’ demedi. Hepsinde de numaram var. Demek ki değişim istiyorlar ki, seslerini yükseltmiyorlar. Biliyorum Ankara’da bir kıpırdama var ve ben bu kıpırdamayı tetiklemek için yürüyorum.

‘Gerekirse tekerlekli sandalye ile tamamlarım’

Güzergah boyunca yoldan geçen araçlar korno çalarak Özcan’ı destekledi. Özcan’ın yürürken ayağının hafif aksadığı dikkat çekti. Özcan, topuğunun su topladığını ve küçük bir operasyonla suyun alındığını söyledi. Bu sıkıntının yürüyüşünü engel olup olmayacağını sorduğumuzda da, “Gerekirse tekerlekli sandalye ile giderim ama yine de bu yürüyüşü tamamlarım” dedi.