Gündem ‘Beyaz kefen yerine gelinlik giyeceğim’

‘Beyaz kefen yerine gelinlik giyeceğim’

15.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milyonda bir görülen hastalığı nedeniyle kefen giyeceği günü bekleyen Yılmaz, “Beyaz kefen yerine, beyaz gelinlik giyeceğime inanmaya başladım” dedi

‘Beyaz kefen yerine gelinlik giyeceğim’

Tekirdağ’da Emekli Mustafa ve ev kadını Esma Yılmaz çiftinin iki kızından biri olan Refiye Yılmaz’a, 7 yıl önce başlayan ağrıları nedeniyle gittiği hastanede ‘Gardner Sendromu’ hastalığı teşhisi konuldu. Babası da bu hastalığın pasif taşıyıcısı olan Yılmaz’ın 2008 yılında bağırsağı alındı. Altı ay önce de ince bağırsağında tümör olduğu belirlenen Yılmaz’ın tedavisinin Amerika’da gerçekleşebileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

1 milyon lira gerekli

Ancak emekli baba 1 milyon liraya mal olan tedavi parasını bulamadı. Bir markette asgari ücretle kasiyerlik yapan ve şu anda 22 santimlik bir metal pipetle yaşıyan Refiye Yılmaz’ın durumu medyaya yansıyınca, vatandaşlar yardım için seferber oldu. Türk Kızılay’ı Refiye Yılmaz için yardım kampanyası başlattı. Refiye’ye yardım etmek isteyenler cep telefonlarına 5 lira karşılığında RY yazıp 2868 mesaj atmaları gerekiyor. Ayrıca, isteyen vatandaşlar ‘TR5400012000930400001036291’ İBAN numarası ile Halk Bankası Tekirdağ Şubesi’ne Refiye Yılmaz adına yardımda bulunabilecek.

Ölmek istemiyorum

Aralarında ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in de bulunduğu binlerce kişi, Twitter üzerinden ileti paylaşarak Refiye Yılmaz için yardım çağrısında bulundu. Çok sayıda kişinin yardım için kendisini aradığını belirten Refiye Yılmaz, “Ben de yaşıtlarım gibi beyaz gelinlik giymek istiyorum kefen değil. Başbakanıma sesleniyorum, ölmek istemiyorum” dedi. Yılmaz, 26 Aralık 2012 sağlık durumunu anlatan bir mektubu Sağlık Bakanlığı’na yazdığını, ancak kendisine hiçbir cevabın gelmediğini söyledi. Sağlık Bakanlığı, Yılmaz’ın durumuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “İlaç ve nakilde imkanlar mevcut. Yurtdışındaki tedavi için de ücret almayız” denildi.