Gündem Bigadiç krizi: CHP'nin listesindeki isimler, İYİ Parti üyesi

Bigadiç krizi: CHP'nin listesindeki isimler, İYİ Parti üyesi

22.02.2024 - 14:48 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez, "Şu an Bigadiç'teki CHP'nin aday listesinde bulunan isimler, İYİ Parti üyesi" dedi.

Bigadiç krizi: CHPnin listesindeki isimler, İYİ Parti üyesi

Balıkesir'de İYİ Parti Bigadiç İlçe Seçimi, aday listesi son başvuru tarihi olan 22 Şubat'ta İlçe Seçim Kurulu'na teslim edilmedi. Bunun üzerine İYİ Parti Bigadiç Teşkilatı görevden alındı. Konuya ilişkin dün Edremit ilçesi kırsal Arıtaşı Mahallesi'nde açıklama yapan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turhan Çömez, kapalı kapılar ardında kirli ve gizli alışverişler olduğunu söyledi. Kendilerinin o dönemde İYİ Parti Bigadiç İlçe Başkanı olan Vedat Bayraktar'ın Bigadiç belediye başkanı adayı olması yönünde karar verdiklerini belirten Çömez, "Listelerin hazırlanmaya başladığı günlerde Bayraktar'a yetki belgesi verildi ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük tarafından da son onayları alındı. ise Vedat Bayraktar'a ulaşamadık" dedi.

Haberin Devamı

Çömez, "Meğer bu arada kapalı kapılar ardında kirli ve gizli pazarlıklar yürüyormuş. Oradaki CHP yönetimi bu arkadaşlarla son derece kirli, çirkin ve Türk siyasetinde asla ve asla görülmemesi gereken bir pazarlığın içine girmişler. Telefonlar kesildi. Yetki belgeleri kendilerine verildi ve korkunç tezgah kuruldu. Saat 17.00'de liste açıklandı ki İYİ Parti'nin oradaki teşkilatının eski başkanı ve Üyeleri, İlçe Seçim Kurulu'na listeyi teslim etmemişler. Ne yazık ki bu nedenle orada aday gösterme imkanına sahip olamadık" diye konuştu.

'HERKESİ LANETLE KINİYERUM'

Çömez, "Bu parayı satın aldığımız isimlerin hepsi, CHP listesinde yer aldılar ve bunu CHP'li kadrolarla beraber yürüttüler. Peki, oradaki CHP'li ilçe belediye başkanı adayı kim? CHP'li Genel Başkan asistanının çok yakını. Peki, oradaki CHP 'li ilçe belediye başkanının amcasının oğlu kim AKP'li Belediye Başkan adayı.Buyurun komployu, buyurun tezgahı. Bakin Türk siyaseti böyle kirli bölgelere, böyle kapalı kapılar ardındaki ahlaksız savaşlara artık 'dur' demeli.Bundan bu komplonun, bu tezgahın, bu alçaklığın Bu siyasi kepazeliğin arkasında bulunan herkesi lanetle kınıyorum.Hiç merak etmiyorlar.İYİ Parti kadroları, iktidara geleceklerinde Türkiye'de her şey temizlenecek. Siyaset de temizlenecek. Bu kirli,bu rezil, bu girift çarklar artık siyasette olmayacak" dedi.

Haberin Devamı

CHP'den meclis üyesi olan kişilerin İYİ Parti üyeliklerinin de devam ettiğine dikkati çeken Çömez, "Açın CHP tüzüğünü, bir siyasi parti tüzüğünü; bir siyasi partiden adayı olan, başka bir siyasi partiden adayı olamaz. Bu CHP tüzüğünde açık, seçik olarak yazılmıştır. Şu an Bigadiç'teki CHP'nin aday listesinde bulunan isimlerle, İYİ Parti üyesi. Siz hangi anlayışlarla, hangi ahlakla bunları satın aldınız da götürdünüz listelerinize koydunuz? Utanmadan, sıkılmadan bu ülkelerde ahlaklı siyasetten bahsediyorsunuz. diye konuştu.

'KİRLİ VE GİZLİ PAZARLIK PEŞİNDE HİÇ OLMADIM'

Eski İYİ Parti Bigadiç İlçe Başkanı Vedat Bayraktar ise Çömez'in iddialarına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Bayraktar, paylaşımında, "Salı günü İl Başkanı'nın beni saat 14.00 sıralarında erişilebilir. adayımızın olmadığını belirttim. İl Başkanı, benim aday olmamı istedi. Ben de kendisine aday olmayacağını ve CHP ile görüştüğünü belirttim. Beni bilen bilir, siyasi hayatım boyunca kirli ve gizli pazarlıklarda hiç olmadım" dedi.