Gündem Bilsem öğretmen seçme ve atama kılavuzu yayınlandı! Başvuru şartları...

Bilsem öğretmen seçme ve atama kılavuzu yayınlandı! Başvuru şartları...

11.01.2019 - 12:38 | Son Güncellenme:

Bilsem başvurusu nasıl yapılır? Bilsem öğretmen atama ve başvuru kılavuzunun yayımlanmasının ardından 2019 BİLSEM öğretmen başvuru nasıl yapılır sorusu öğretmen adayları tarafından araştırılmaya başlandı.

Bilsem öğretmen seçme ve atama kılavuzu yayınlandı Başvuru şartları...

Bakanlığımıza bağlı bilim ve sanat merkezlerinin öğretmen ihtiyacının karşılanmasına yönelik öğretmen alımı yapılacaktır. Başvuru ve başvuruya ait onay süreci 09-16 Ocak 2019 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilecektir. Öğretmen seçme ve atama sürecine ilişkin iş ve işlemlerin kılavuzda yer alan hükümler doğrultusunda yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

BAŞVURU ŞARTLARI

a) Başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dahil 3 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak.

b) Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde alanında kontenjan bulunması.

c) 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Ek 1: Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi’nde yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak.

d) Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumuna atanacaklar bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Yönetmeliğine göre ,atama takviminde belirtilen atama tarihi esas alındığında zorunlu çalışma yükümlülüğü tamamlanmış, zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmuş ya da zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olmak.

Haberin Devamı

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Başvuruda bulunacak öğretmenler, elektronik başvuru formuna http://mebbis.meb.gov.tr adresine kişisel kullanıcı adı ve şifreleriyle giriş yaptıktan sonra “Başvuru İşlemleri” seçeneğine tıklayarak ulaşabileceklerdir.

Sözlü sınav; Bakanlıkça belirlenen bölge merkezlerinde, bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yapılacaktır. Sözlü sınava girmeyen adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

ATAMALAR NE ZAMAN?

Alanlara göre sözlü sınava giren adayların tercih yapmaya esas puanları, Bakanlık tarafından http://www.meb.gov.tr/ adresinde yayımlanacaktır.

KONTENJAN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ