Gündem Bir ana olarak anlayamıyorum

Bir ana olarak anlayamıyorum

25.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gölcük’te dokuz günlük tatil boyunca iki aylık bebeğini evde yalnız bırakarak ölümüne neden olan Doğanay’ın durumunu incelemek için psikologlardan oluşan bir ekip kuruldu

Bir ana olarak   anlayamıyorum

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kocaeli’nin Gölcük İlçesi’nde 2 aylık Berk adlı bebeğini 9 günlük bayram tatilinde tek başına evde bırakarak ölümüne neden olan öğretmen Seçil Müge Doğanay ile ilgili çalışma grubu oluşturduklarını belirterek, “Çünkü anlaşılabilir, kabul edilebilir bir şey değil. Bir ana olarak bunu anlamakta çok zorlanıyorum” dedi.

‘Cenazeye sahip çıkarız’
Bakan Şahin, “Akıl ve ruh sağlığı yerinde olan bir ananın, kadının, insanın yapabileceği, bir varlığın yapabileceği bir şey değil. Biz de arkadaşlarımızla sosyal çalışmacıların ve psikologların içinde olduğu bir çalışma grubu oluşturduk. İnceleme tamamlanmadan, ruh sağlığı ile ilgili, geçmiş süreciyle ilgili kafamızdaki soru işaretlerinin cevabını almadan size yorum yapmam yanlış olur. Arkadaşlarımızın hazırlayacağı raporun, adli ve idari soruşturmanın tamamlanması gerekiyor. Çok ibretlik bir olay” diye konuştu.
Bebeğin cenazesine sahip çıkılması için yasal olarak 10 günlük süre kaldığını da hatırlatan Şahin, “Eğer kimse gelip almazsa biz o bebeğe sahip çıkacağız ve alıp gerekli işlemleri yapacağız. Ama 10 günlük süreyi beklememiz gerekiyor” dedi.

Polis baba ifade verdi
Olayla ilgili konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler de durumun bir aile faciası olduğunu vurgulayarak “Bunun statü olarak değerlendirilebilecek bir boyutu yoktur. Ancak yapılan araştırmalarda kendisini evli olmadığı bir polis memuru ile evlenmek üzere bir ilişkiye girdiği, bir çocuğu olduğu resmi bir evlilik bağının olmadığı tespit edilmiştir. Normal olarak hiçbir annenin böyle bir hatayı işleyebileceğini düşünmüyorum. Bir aile dramıdır aynı zamanda. İnsanlık dışı bir olaydır” dedi.
Öte yandan bebeğin babası olduğu ileri sürülen polis memuru T.A’nın, ifadesinde Doğanay ile aileleri karşı çıktığı için ayrıldıklarını ve bebeğin babasının kendisi olmadığını savunduğu öğrenildi. T.A. hakkında bir işlem uygulanmadığı belirtildi.