Gündem Bir günde 8 kişi boğularak öldü

Bir günde 8 kişi boğularak öldü

02.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Denizli’nin Çivril ilçesinden Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü Tabiat Parkı’na ailesiyle günü birlik tatil için gelen İlayda Kılıç (13), suya girmenin yasak olduğu bölgede serinlemek için girdiği Salda Gölü’nde bir anda gözden kayboldu.

Bir günde 8 kişi boğularak öldü

Ailenin haber vermesi üzerine olay yerine gelen cankurtaran ekipleri küçük çocuğun cansız bedenine ulaştı. 

Haberin Devamı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde denize giren Mehmet Güder, Muharrem Semizoğlu, Orhan Ç., İrem Ç., Emine Ç. ve Engin Ç., bir süre sonra akıntıya kapıldı. Orhan Ç., İrem Ç., Emine Ç. ve Engin Ç., çevredekiler ve yakınları tarafından sudan çıkarılırken, Mehmet Güder ve Muharrem Semizoğlu bulunamadı. Vatandaşların ihbarı ile bölgeye gelen ekipler, yoğun uğraş sonucu buldukları Güder ve Semizoğlu’nu sudan çıkardı. Ancak Güder ve Semizoğlu, sevk edildikleri hastanede yaşamını yitirdi. 

Trabzon’dan Antalya’ya tatile gelen Mustafa Baytar (22), kuzeniyle girdiği denizde boğularak can verdi. 

Antalya’nın Manavgat ilçesinde 43 yaşındaki Serkan İnan, Manavgat Belediyesi önünde girdiği denizde yaşamını yitirdi. 

Haberin Devamı

Batman’da Balpınar mevkiinde dün öğle saatlerinde, babası ve amcası ile beraber balık tutmak için Batman Çayı’na giren Suriye uyruklu 16 yaşındaki Nuri Ömer, boğularak öldü. 

Gaziantep’in Nizip ilçesinden piknik yapmak için Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Fırat Nehri kıyısına gelen Suriye uyruklu üç arkadaş da serinlemek için suya girdi. Akıntıya kapılan üç kişiden Ahmet Süleyman (22) kendi imkanlarıyla sudan çıkmayı başarıp, diğer iki arkadaşı için yardım istedi. Ancak kurtarma ekipleri Mustafa Nuşi ile Hasan İsa’nın (16) cansız bedenine ulaştı.