Gündem Bir yıl sonra intikam cinayeti

Bir yıl sonra intikam cinayeti

21.03.2011 - 15:54 | Son Güncellenme:

.

Bir yıl sonra intikam cinayeti

ADANA’da 35 yaşındaki Mustafa Reşmen, bir yıl önce çıkan kavgada kendisini bıçaklayan 29 yaşındaki Veli Şahin’i av tüfeğiyle ağır yaralayıp, babası 51 yaşındaki Bayram Şahin’i öldürdü. Olaydan sonra yakalanan Reşmen, "İntikamımı aldım" dedi.

Olay dün saat 18.00 sıralarında Meydan Mahallesi 39037 Sokak’ta meydana geldi. Arkadaşlarıyla alkol alıp evine doğru giden Veli Şahin, nara atıp, küfürlü konuşarak çevreyi rahatsız emeye başladı. Bu sırada evinde televizyon izleyen Mustafa Reşmen, bağırtıların nedenini öğrenmek için dışarı çıktı. Gürültünün kaynağının Veli Şahin ile 2 arkadaşı olduğunu anlayan Reşmen, Şahin ile arkadaşlarını uyarmak istedi. Şahin ve arkadaşları, kendilerine uyarıda bulunan Reşmen’i tartakladı.

Aldığı darbeler üzerine öfkeye kapılan Mustafa Reşmen, evde bulunan av tüfeğini getirip saldırganların üzerine ateş etmeye başladı. Reşmen’in tüfeğinden çıkan saçmalar, Veli Şahin ile kavgayı haber alıp ayırmak için olay yerine gelen baba Bayram Şahin’e isabet etti. Ambulansla Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak ameliyata alınan Bayram Şahin müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan Veli Şahin’in ise tedavisine devam ediliyor.

Cinayetten sonra suç aleti av tüfeğiyle birlikte yakalanan Mustafa Reşmen, "Geçen yıl gece Veli ile arkadaşları sokaktaki arabalara tekme atıp, alarmlarını çaldırıyorlardı. Ben uyarmak isteyince saldırıp yaralamışlardı. O günden beri husumetim vardı. Olay sırasında da yine alkollü olarak gelip, küfretmeye başladılar. Ben yine uyarmak istedim, saldırdılar. Kendimi savunmak için ateş ettim. Pişman değilim, intikamımı aldım" diye ifade verdi.

Emiyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu tamamlanan ve silahla adam öldürmek ve yaralamak suçlarından Adliye’ye sevk edilen Reşmen tutuklandı.