Gündem 'Birilerine rağmen, Hamitler Çöplüğünü kaldıracağız'

'Birilerine rağmen, Hamitler Çöplüğünü kaldıracağız'

16.03.2024 - 14:31 | Son Güncellenme:

Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklamalarda bulundu.

Birilerine rağmen, Hamitler Çöplüğünü kaldıracağız

Burada konuşma yapan Aktaş, Hamitler'de bulunan çöplüğü kaldırmak için 2019 yılından itibaren mücadele verdiklerini söyleyen Başkan Aktaş, “Birilerine rağmen bu çöplük Allah’ın izniyle buradan kalkacak. Hiç şüpheniz olmasınö dedi.

Haberin Devamı

Bursa’da, yerel seçimlerde Ak Parti'den yeniden aday gösterilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Çalı Mahallesinde esnaf ile buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Üçevler Pazar alanını gezdi. İftarı, Memur-Sen'da yapan Alinur Aktaş, Emek Mahallesi'nde düzenlenen nokta mitingine katıldı. Burada, meşaleler ve sevgi gösterileriyle karşılanan Aktaş’a, AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Milletvekilleri Mustafa Varank, Refik Özen ve Mustafa Yavuz, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, AK Parti MKYK üyesi Önder Matlı, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, MHP İl Başkanı Muhammet Tekin, meclis üyeleri ve siyasi parti temsilcilerini eşlik etti.

Haberin Devamı

Birilerine rağmen, Hamitler Çöplüğünü kaldıracağız

'ÇÖPLÜK BURADAN KALKACAK'

Düzenlenen mitingde konuşan Alinur Aktaş’ın Bursalıların Ramazan ayını tebrik ederek, burçlarına tekrar Cumhur İttifakı bayrağını dikeceklerini söyledi. Gittikleri her yerde büyük bir coşkuyla karşılandıklarını ifade eden Aktaş, Emek ve civar mahallelerin, Hamitler'deki çöplükten dolayı mağdur olduğunu, burayı kaldırmak için 2019’da bugüne mücadele verdiklerini söyledi. Çöplüğün kaldırılması konusunda yaptıkları araştırmaları, üç üniversiteye onaylattıklarını açıklayan Aktaş, “ÇED Raporu’nu çıkarttık. Bakanlıktan onay aldık. Nihayetinde Kayapa dışında bir yer bulduk. Ama bu memlekette her hayırlı işin önüne takoz olan birileri var. Üç sene boyunca mahkemelerle uğraştırdılar. Birkaç ay önce mahkeme bizi haklı buldu. Birilerine rağmen bu çöplük Allah’ın izniyle buradan kalkacak. Hiç şüpheniz olmasın" diye konuştu.

Birilerine rağmen, Hamitler Çöplüğünü kaldıracağız

'KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATACAĞIZ'

Emek Beldesi'nin mahalle olup Osmangazi’ye bağlanmasının ardından buraya, ana kucağından spor tesislerine kadar birçok hizmeti getirdiklerini belirten Aktaş, son olarak, Osmangazi Belediyesi ile birlikte Hatice Kübra İlgün Spor Salonu ve Gençlik Merkezi’ni yaptıklarını hatırlattı. Yeni dönemde, kentsel dönüşümün önemli olacağını ifade eden Alinur Aktaş, Bursa'da dört dönem belediye başkanlığı yapıp dört eser ortaya koyamayanların, son günlerde konuştuğunu belirten Aktaş,

Haberin Devamı

“Bu şehirde en güzel festivalleri, kültür sanat programlarını ve kentsel dönüşümlerini biz yapıyoruz. Emek'te bulunan her yerde, kentsel dönüşümü başlatacağız. Vatandaşlarımızın, hem Osmangazi’de hem Büyükşehir Belediyesi’nde, Cumhur İttifakını destekleyeceğine inanıyoruz. Soğuk havaya rağmen ilgi ve alakanız için teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve protokol üyeleri, vatandaşla birlikte Yakup Aktaş Caddesi’nden Emek Taziye Evi’ne kadar yürüdü. Muş, Bitlis, Ağrı, Van ve Siirtli aile büyükleri ve kanaat önderleriyle buluşan Başkan Aktaş, yeni dönem projelerini burada da anlatıp katılanların görüş ve düşüncelerini dinledi. Başkan Aktaş son olarak Emek bölgesi esnafı, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve vatandaşlarla Yakup Aktaş Kültür Merkezi’ndeki sahur programında bir araya geldi.