Gündem ‘Bizde kusuru millete atmak yok’

‘Bizde kusuru millete atmak yok’

20.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Mamak’taki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada “Bizim siyaset geleneğimizde beklentiler karşılanmayınca muhalefetin yaptığı gibi suçu, hatayı, kusuru millete atmak yoktur. Biz eksik varsa kendimizde ararız” dedi.

‘Bizde kusuru millete atmak yok’

 

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ, MELTEM GÜNEŞ ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak’taki toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Erdoğan, şu mesajları verdi: 

Haberin Devamı

BİZ EKSİĞİ KENDİMİZDE ARARIZ: Mamak, cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsıma yüzde 49 oy oranıyla destek verdi. Biz Mamak’tan aslında daha yüksek oy bekliyorduk. Demek ki mesajlarımızı Mamak halkına ulaştırma konusunda eksiklerimiz oldu. Hangi kökene, meşrebe, fikre, siyasi görüşe mensup olursa olsun her vatandaşımız bizim başımızın tacıdır. Bizim siyaset geleneğimizde beklentiler karşılanmayınca muhalefetin yaptığı gibi suçu, hatayı, kusuru millete atmak yoktur. Biz eksik varsa kendimizde arar, hata varsa yine kendimize bakarız. Muhalefet cenahı ise bırakın kazandıkları bir seçimi, yenildikleri seçim sonrasında bile kendilerini sorgulamaz, hesaba çekmezler. Her zaman bir günah keçisi bulup yollarına devam ederler. Mayıs seçimlerinden sonra da aynısını yaptılar. Suçu vatandaşa ve CHP adayı zata yıkıp, kendilerini temize çıkardılar. 

Haberin Devamı

FAŞİST ZİHNİYET: Yaklaşık çeyrek asırdır Mamak’ın hizmetkarıyız. Hizmet ederken kimsenin kökenine ve mezhebine bakmadık. Belediyemizin ve kamu kurumlarının kapısını hiç kimseye kapatmadık. ‘Şu partiye oy verenler belediyenin kapısından giremez’ diyen ırkçı, faşist zihniyetten asla olmadık. Teröre ve şiddete bulaşmadığı, bu millete ihanet etmediği sürece hangi partiye oy verirse versin herkesi bağrımıza bastık. 

ÇORUM, MARAŞ, SİVAS...:14-28 Mayıs seçimlerinde olduğu gibi 31 Mart öncesinde de siyasi rekabeti, siyasi husumete dönüştürmeye çalışanlar var. Tek parti zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan CHP yönetimi, ırkçılık, ayrımcılık ve bölücülükte yine kendi kötü geçmişiyle yarışıyor. Biz Çorum, Maraş olaylarını yaşamış bir milletiz. Sivas olaylarında çok ciddi provokasyonlara maruz kalmış ülkeyiz. Gezi hadisesinde sokaklarımızın nasıl karıştırıldığını, milletini nasıl birbirine düşürülmek istendiğini hatırlıyoruz. 85 milyonu kimsenin bölemeyeceğini içimizdeki fitne tüccarlarına açıkça gösterdik. Bu ülkede benzer senaryoların tekrar yaşanmasına izin veremeyiz. 

ANKARA HIZLANMALI: Ankara’nın son 5 yılda nasıl bir hizmetsizlik girdabına düştüğünü çok iyi biliyorsunuz. Seçim meydanlarında bol keseden vaat dağıttılar, göreve gelince hiçbirini yerine getirmediler. Ortada örnek gösterebilecekleri yatırımları, eserleri yok. Ankara bir 5 yıl daha böyle yönetilmeyi kaldıramaz. Ankara’nın ‘yavaş’ıktan kurtulması bir ana önce hızlanması gerekiyor. 31 Mart seçimleri bir fırsattır. Bu fırsatı heba etmeyelim. 

Haberin Devamı

Bayram tatili 9 gün

Erdoğan, ATO Congresium’da şoför esnafı ile iftar yaptı. Erdoğan, “Her gün nasıl bir mücadelenin içinde olduğunuzu çok iyi biliyorum. Geçen ay İzmir’de yaşanan menfur hadise, taksicilerimizin hangi riskleri göze alarak evlerine ekmek götürmeye çalıştığını göstermiştir. Merhum Oğuz Erge kardeşimizi katleden alçak işlediği cinayetin hesabını hukuk önünde vermiştir” dedi. Bayram tatilinin 9 gün olacağını açıklayan Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacaklarını paylaşmak istiyorum. Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik. Genel olarak özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz” dedi. - ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

‘Sabote etmeye çalıştılar’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’den canlı bağlantı ile katıldığı Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni’ndeki konuşmasında özetle şunları söyledi:

EN BAŞARILI İYİLEŞTİRME OPERASYONU: Afeti takip eden haftalarda ve aylarda, dünyanın en başarılı iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdik. Her konuda 115 milyar liralık bir kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık. Kalıcı konutlara dönüşleri hızlıca sağlıyoruz. Geçtiğimiz ay 46 bin konut ve köy evinin kurasını çekerek teslim etmiştik. Bugün de 30 bin 723 vatandaşımızı daha evlerine kavuşturuyoruz. Böylece 1,5 ayda 76 bin konut sayısını aşmış bulunuyoruz. 2 ayda 80 bin konutu teslim etme sözümüzü yerine getirmeye çok az kaldı.

200 BİNE TAMAMLAYACAĞIZ: Bu sayıyı yıl sonuna kadar 200 bine tamamlayacağız. Amacımız yaklaşık 390 bin konut, 11 bin 500 ahır, 40 bin 500 iş yerinden oluşan 442 bin hak sahibinin hiç birini mağdur etmeden tamamını yuvalarına ve iş yerlerine kavuşturmaktır. Asrın felaketinin sebep olduğu sıkıntıların altından kalkmak öyle kolay bir iş değildir. Önümüzdeki yıldan sonra ülkemizin ve şehirlerimizin üzerindeki deprem yükünü tümüyle kaldırmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

TAKİP EDİYORUZ: Hayat pahalılığıyla mücadelenin önceliklerimizin başında yer aldığı ekonomi programımızı zor şartlarda uygulamayı sürdürüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak bu programı sabote etmek için çalışanlar var. Onları da yakından takip ediyoruz. Ama bunların hiçbiri deprem bölgemizi ayağa kaldırma çalışmalarımızın önüne geçemiyor. İnşallah bu badireyi de mutlaka geride bırakacağız.-  ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara


Yazarlar