Gündem 'Bizim kapımıza gelmesinler!'

'Bizim kapımıza gelmesinler!'

04.10.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında yeni anayasa tartışmalarına ilişkin “Demokrasiden, hukuktan, sivil anayasadan söz ediyorlar. Milletvekili Atalay hapiste. Bu hukuku katletmektir. Bunu yapanlar kapımıza gelmesin” dedi.

Bizim kapımıza gelmesinler

ANKARA Milliyet  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısına sert sözlerle yanıt veren Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi: 

Haberin Devamı

SIRADAN MÜCADELE DEĞİL: CHP’nin bu süreçte görevi sıradan bir görev değildir. Verdiğimiz mücadele, sıradan bir mücadele değildir. Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir iktidara, bir yönetime karşı mücadele ediyoruz. 

SAMİMİ Mİ?: Japon atasözü var. ‘Pirincin içindeki siyah taşlardan korkma. Beyaz olanlardan kork’ diyor. Erdoğan ‘yeni, sivil, demokratik bir anayasa güzel bir anayasa yapalım’ diye çıktı konuşma yaptı. Samimi mi? Gerçekten adaletten, demokrasiden yana mı? (salondan gelen hayır sesleri üzerine) Ben de biliyorum. Düşüncesini açıkladı diye hapishaneler dolu ya. İnsanlık hakkını kullanan anayasanın kendisine verdiği yetkiyi kullanan birisi hapiste ise bu anayasa askıda demektir. Merdan Yanardağ, 80-85 yaşındaki emekli paşalar, gazeteciler niye içeride? Düşüncelerini açıkladılar diye. Demek ki Erdoğan gerçek anlamda demokratik, sivil anayasa falan istemiyor. Onun kafasında başka şeyler var. Ama unutma biz biat eden, koşulsuz davranan kişiler değiliz. Biz MHP değiliz. 

Haberin Devamı

DEMOKRASİDEN SÖZ EDİYORLAR: Agrobay içşilerimiz burada. Cumartesi Anneleri. Bir anneye ters kelepçe vurmak demokrasi midir? Bana demokrasiden, sivil anayasadan, hukuktan söz ediyorlar. Sen onu benim külahıma anlat. Çocuk hakları anayasada yazar ama anayasa ayaklar altına alınır ve çocuğun yiyeceği iki lokma kesilir. 

ÇİFTÇİYE HAKKINI VER: Çiftçinin korunması. Madde 45. Ya sen çiftçiye TBMM’nin kabul ettiği bir kanunun gereği olarak yüzde 1’i vermen gerekirken bunu dahi vermiyorsun sonra dönüp bana diyorsun ki; ‘gel beraber anayasa yapalım’. Sen önce kanuna uy. Çiftçiye hakkını teslim et. Ondan sonra gel benimle konuş. 

YASAMA DOKUNULMAZLIĞI: Yasama dokunulmazlığı Madde 83. Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz. Ama milletvekili seçilen Can Atalay şu anda hapiste. Bu hukuku katletmektir. Bunu yapanlar anayasa değişikliği için bizim kapımıza gelmesinler. Mahkemeleri kendi arka bahçeniz haline getirdiniz. AİHM kararları uygulanmıyor. 

Haberin Devamı

KADIN DEVRİMİ YAPACAĞIZ: Kadın erkek eşitliğinde devrim yapacağız. Kurultaya götüreceğim. Kadın erkek eşitliğini sağlayacağım. Fermuar sistemi gelecek. Bir kadın bir erkek. Bir kadın devrimini gerçekleştireceğiz. 

YERLİKAYA’YA TEBRİK: Pazar sabahı Sayın İçişleri Bakanı’nı aradım. Uyuşturucu baronlarıyla ve çetelerle yaptığı mücadele dolayısıyla da tebriklerimi ilettim. 

CHP’DEN YERLİKAYA’YA ZİYARET: Uzun yıllardır gelmiş en iyi bakan

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Aralarında Ali Öztunç, Yaşar Tüzün, Eylem Ertuğ Ertuğrul ve Murat Çan’ın da bulunduğu TBMM İçişleri Komisyonu’nun CHP’li üyeleri, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti. Öztunç, sosyal medya hesabından “İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı Ankara’da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle ziyaret edip geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Terör örgütleri, mafya ve uyuşturucu baronları ile mücadele de güvenlik güçlerimizin yanındayız” dedi. Milliyet’e konuşan CHP’li milletvekili de şunları söyledi: “Sayın Bakan’a geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yanında olduğumuzu söyledik. Hem terörle hem uyuşturucu baronlarıyla hem mafya ile mücadelede Sayın Bakan güzel iş yapıyor, uzun yıllardır gelmiş en iyi bakandır. Kendisini desteklediğimizi, arkasında olduğumuzu ifade ettik. Genel Başkanımızın da selamını ilettik.” Edinilen bilgiye göre Yerlikaya da, “Bu konularda mücadelede birlik ve beraberlik en önemlisi. Bu tablodan çok mutluyum. Ziyaretinizden dolayı mutluyum” dedi.