Gündem Brunei bir barış ülkesi olarak tanınıyor

Brunei bir barış ülkesi olarak tanınıyor

01.05.2018 - 13:42 | Son Güncellenme:

Brunei Güneydoğu Asya’da yer alan barışın yurdu olarak tanımlanan bir şehirdir. Borneo Adası Brunei şehrinin Kuzey bölgesinde yer alır. Bol yağış alan bir bölge olmakla birlikte etrafının dağlarla çevrili olması da bu şehre doğal güzellikleri açısından farklılık katıyor.

Brunei bir barış ülkesi olarak tanınıyor

Ekonomik anlamda petrol rezervlerinin işletildiği bir yer olan bu bölge, iş yükünün büyük bir kısmını bu şekilde karşılıyor. Güney denizine kıyısı bulunması nedeni ile deniz ikliminin de görüldüğü şehir turistik anlamda da bu özelliği sağlıklı bir açıdan değerlendiriyor. Brunei’e tek komşu olan ülke ise Malezya’dır.

Haberin Devamı

Brunei’de gezilecek yerler

Brunei’ye gidildiğinde ziyaret edilmesi gereken yerlerden birisi İstana Nurul İman Sarayıdır. Bu saray içerisinde pek çok kişinin yaşadığı saraylardan biridir. İstana Nurul İman cümlesinin anlamı ise ‘’İnanç ışığının sarayıdır.’’ Burunei gezisinde pek çok yeri keşfedebilirsiniz. Doğal yaşam parkları, müzeler ve farklı mimarı yapısı ile göz dolduran saraylar tercih edeceğiniz yerler arasındadır. Sıkı bir doğa severseniz Brunei doğal yaşam parklarını tercih edebilirsiniz. Brunei açık hava etkinlikleri ile de son derece tercih edilen bir şehirdir. Burada kamp yapabilir ve kısa süreli doğa gezilerini tercih edebilirsiniz. Coğrafik anlamada Brunei şehrinin dağlar ile çevrili olması buna olanak tanıyor. Brunei bir diğer anlamda müzeler bakımından son derece zengin bir konumdadır. Özellikle Royal Regalia Müzesi şehrin en büyük ve en görkemli müzelerinden biridir. Resim galerilerine, klasik ve modern sanatın en özel örneklerine bu müzede rastlamak mümkündür.

Haberin Devamı

Brunei’de nerede konaklanır?

Brunei şehrinde konaklama için hem kaliteli hem de fiyat uygunluğu olarak otel ve pansiyon bulmak zor olmuyor. Özellikle şehirde her bütçeye göre pansiyon ve otel bulunabilir. Eğer birkaç ay önceden kalacağınız yer için yer ayırtırsanız daha kârlı çıkabilirsiniz. Ayrıca Brunei seyahatinizde farklı lezzetleri de tatmak şansını yakalayabilirsiniz. Ülkenin yöresel yemeklerinin lezzetini mutlaka denemelisiniz. En meşhur yemeklerinden birisi de nasi katok yemeğidir. Yemeklerinde bolca baharat kullanmaları ile ünlüdürler. En sık kullanılan içeceklerden birisi de Hindistan cevizi sütüdür. Brunei bir diğer anlamda bir kahve cennetidir. Kopi olarak adlandırdıkları ve çok sevilen kahvelerinin lezzeti çok beğenilen içecekler arasında yer alır.