Gündem Bu görüntülerden sonra uyarı geldi! Devam edecek

Bu görüntülerden sonra uyarı geldi! Devam edecek

21.05.2021 - 22:13 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt ve Şırnak çevrelerinde bugün toz taşınımı bekleniyor.

Bu görüntülerden sonra uyarı geldi Devam edecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan uyarıya göre, bugün Suriye kaynaklı toz taşınımı, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Siirt ve Şırnak çevrelerinde etkili olacak. Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu görüntülerden sonra uyarı geldi Devam edecek

ŞANLIURFA'DA ETKİLİ OLDU

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, Suriye üzerinden gelen toz bulutu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin azaldığı ilçede gökyüzü kızıl renge büründü.

Sınırda yer alan Ceylanpınar'da, akşam saatlerinde Suriye üzerinden gelen toz bulutu, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Toz bulutu ilçeyi kaplarken, gökyüzü de kızıla döndü. Görüş mesafesinin azaldığı ilçede sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar toz bulutu nedeniyle nefes almakta zorlanılırken, esnaf ise çareyi iş yerlerini kapatmakta buldu.

Bu görüntülerden sonra uyarı geldi Devam edecek

MARDİN

Mardin'de toz fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor. Toz taşınımı nedeniyle özellikle kent merkezinde ve Suriye sınırındaki bazı ilçelerde zaman zaman görüş mesafesi düştü. Görüş mesafesinin azalması dolayısıyla hareket halindeki araçlar sis farını açtı.

Haberin Devamı

Hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde düşme gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması çağrısında bulundu.

Bu görüntülerden sonra uyarı geldi Devam edecek

MALATYA'DA ŞİMŞEKLER GECEYİ AYDINLATTI

Malatya'da gün boyunca etkili olan fırtına, akşam saatlerinde de devam etti. Şimşekler geceyi aydınlatırken, ortaya eşsiz görüntüler çıktı. Şimşekler, Tandoğan Mahallesi'nde isabet ettiği otluk alanda ve Merdivenler Mahallesi'ndeki bir müstakil evde ise yangın çıkardı. Her iki yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Kentte gün içinde etkili olan gök gürültüsü akşam saatlerinde de sürdü. Fırtına zor anlar yaşatırken, aralıklarla görülen şimşekler ise geceyi aydınlattı. Beydağları ve şehrin kırsal mahalleleri üzerinde çakan şimşeklerin görüntüleri ortaya eşsiz gece manzaraları çıkardı. 

Şimşek, yoğun olarak Tandoğan ve Merdivenler mahallesi çevresine isabet etti. Tandoğan Mahallesi'nde bulunan bir otluk alana isabet eden şimşek, aynı anda Merdivenler Mahallesi'nde bir eve de isabet ederek yangın çıkardı. Her iki bölgede çıkan yangınlara itfaiye erleri müdahale ederek, söndürdü. Yangınlarda ölen veya yaralananın olmadığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu görüntülerden sonra uyarı geldi Devam edecek

Bu görüntülerden sonra uyarı geldi Devam edecek

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde çevrelerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapılan duyuruya göre, bugün İç Anadolu'nun güneydoğusu sağanak ve gök gürültülü sağanaklı olacak.

Yağışların, Yozgat, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.