Gündem Bu nasıl anne! 11 yaşındaki kızının müstehcen görüntülerini paylaştı

Bu nasıl anne! 11 yaşındaki kızının müstehcen görüntülerini paylaştı

27.07.2023 - 13:53 | Son Güncellenme:

Hırsızlık, dolandırıcılık gibi pek çok suç kaydı olan bir anne iddiaya göre yakın çevresinin kızı hakkında söylediği bir takım konulara sinirlendi. Çocuğunu muayene ettirdiği anlardaki müstehcen görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Bu görüntüler ise sosyal medyada hızla yayıldı. CNN Türk ekibinden Ceren Meriç o anneye ulaştı.

9 ay karnında taşıdığı, büyüttüğü öz çocuğunun psikolojisini düşünmedi. 11 yaşındaki kızında öyle derin yaralar açtı kiyaşanan olay inanılır gibi değildi.

Haberin Devamı

Bir anne kendi kız çocuğunun müstehcen görüntülerini cep telefonuyla kaydetti. Ardından da o görüntüleri sosyal medyada paylaştı.

Yapılan paylaşıma sosyal medyadan tepki yağdı. Görüntüler kısa bir süre sonra kaldırıldı.

ÖNCE REDDETTİ, SONRA ÇEVRE BASKISINI BAHANE GÖSTERDİ

CNN Türk ekibinden Ceren Meriç'e konuşan anne Meltem Göçer önce görüntüleri kendisinin paylaşmadığını söyledi. Sonra da çevre baskısını bahane gösterdi.

Göçer açıklamasında, 'Ben kızımı hastaneye götürdüm. Doğru mu? Onu mu söylüyorsunuz? O görüntüleri ben paylaşmadım.' yanıtını verdi.

'Siz bir anne olarak nasıl bu görüntüleri çektiniz ve sosyal medyada yayınladınız?' sorusuna yanıt veren Göçer, 'Ben evet çektim. Onu çektim ama ben insanları ikna edecek gibisinden çekmedim. Kızımın yarın bir gün başına bir dert olmasın diye çektim. 1,5-2 aydan beri evindeydi. Kızımı isteme olayları falan yoktu. Kızım ne zaman benim evime geldiğinde kızıma isteme olayı çıktı.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Üstelik kızının görüntülerini sosyal medyada paylaşan anne tam bir suç makinesi. Defalarca hırsızlık suçundan yargılanmış geçtiğimiz ay da cezaevinden tahliye edilmiş.

BU GİBİ OLAYLARDA HUKUKİ YAPTIRIM NE?

Olay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na iletildi. Konuyla ilgili uzman isim, 'Müstehcenlik suçuna oluşturabilecek görüntülerdir. Bu görüntüleri sosyal medya üzerinden genel olarak herkesin görebileceği şekilde yayınlayan anne hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasına hükmedilebilir.' açıklamasını yaptı.

ANNE VE KIZININ BİRLİKTE YAŞAMASININ PSİKOLOJİK AÇIDAN NE GİBİ SAKINCALARI VAR?

Psikolog Tuana Nur Yazıcılar ise yaşanan olayla ilgili şu yorumda bulundu;

Bu var olan durum bir dijital iz bırakacaktır. Bu da çocuğun ilerleyen dönemlerde karşısına çıkarak çocuğu olumsuz etkileyecek birçok duruma sebebiyet verebilir.

Çocuğun böyle bir annede ve anneyle birlikte yaşıyor olması da ilerleyen süreçlerde çocuğu psikolojik açıdan sarsacak ve olumsuz etkileyebilecek bir durumdur.