Gündem 'Bu seçimi yerel seçim sathından çıkartıp başka yerlere kaydırmaya gayret ediyorlar'

'Bu seçimi yerel seçim sathından çıkartıp başka yerlere kaydırmaya gayret ediyorlar'

13.03.2024 - 16:39 | Son Güncellenme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bu seçimi yerel seçim sathından çıkartıp, başka yerlere kaydırmaya gayret ediyorlar. Kumpaslar kuruyorlar, filmler çekiyorlar. Bir sürü iftira atacaklar. Göreceksiniz; inancımızı suistimal edecekler, istismar edecekler" şeklinde konuştu.

Bu seçimi yerel seçim sathından çıkartıp başka yerlere kaydırmaya gayret ediyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa'da yapımı tamamlanan Şehit Kamiş Balkan Cami Meydanı açılışı ve Günışığı Konutları Tapu teslim törenine katıldı.

Haberin Devamı

Törende Ekrem İmamoğlu'na, eşi Dilek Kaya İmamoğlu ile birlikte CHP milletvekilleri Tekin Bingöl, Yunus Emre, CHP Bayrampaşa Belediye Başkan adayı Hasan Mutlu ve CHP Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Onur Soytürk eşlik etti.

"HER EVDE ADALET VARDIR"

Belediyeciliğin vatandaşın hayatını kolaylaştırma ve güzelleştirme işi olduğuna vurgu yapan İmamoğlu, "Biz, bu işi iyi yaparız. Belediyecilikte bana rakip olacak birini bulamadıkları için de bu seçimi yerel seçim sathından çıkartıp, başka yerlere kaydırmaya gayret ediyorlar. Kumpaslar kuruyorlar, filmler çekiyorlar. Bir sürü iftira atacaklar. Göreceksiniz; inancımızı suistimal edecekler, istismar edecekler. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum güzel caminin açılışında birtakım iftira, gıybet her şeyi yapacaklar. Milleti kandırmaya çalışacaklar. Ama bu kumpasçılar ne yaparlarsa yapsınlar, başaramayacaklar. Çünkü ben, vatandaşımın gerçekleri gördüğüne inanıyorum. Onların en yakınlarındaki eşleri, çocukları bile kendilerine gizlediği gerçekleri söyleyecekler. Her evde adalet vardır, söyleyeyim. Ben inanıyorum. Çocukları bile kendi söylediklerine inanmayacak. 'Yanlış söylüyorsun, yalan söylüyorsunu içinden geçirecek ya da yüzüne söyleyecek. 'Yukarıda Allah var, Ekrem çok çalıştı' diyecekler. Bu kadar net" dedi.

Haberin Devamı

"ÖRNEK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ BÜTÜN SIKINTILARIYLA ELE ALDIK"

Bayrampaşa özelinde gerçekleştirdikleri İBB hizmetlerinin kısa bir dökümünü yapan İmamoğlu, "2 bin 473 konut ve dükkandan oluşan örnek bir kentsel dönüşüm projesini bütün sıkıntılarıyla ele aldık, tamamladık. Bugün de Bayrampaşa Kartaltepe Mahallesi'ne, işte gördüğünüz meydan, eğitim ve seminer salonları kazandırıyoruz. Şehit Kamil Balkan Camii'miz ve yaz aylarında da zemin altı otoparkımız burada hizmete açılacak. Çok az bir işi kaldı. Bu bölgeye değer katacak bir yer haline geldi. Bugün aynı zamanda Bayrampaşa Günışığı Konutları tapu teslim törenini de gerçekleştireceğiz. İsmet Paşa Mahallesi'nde, 2016 yılında 'kentsel dönüşüm ve gelişme alanı' ilan edilen bu bölgede yaşayan hak sahiplerimiz, deprem riski, can ve mal güvenliği tehdidi altındaydılar. 2020'nin başında, kentsel dönüşüm ofisini burada faaliyete geçirdik. Halk sahipleriyle konut uzlaşma oranı, yüzde 60'lardaydı. 2020'den itibaren çok çalıştık. Günışığı Konutları'na taşınma sürecini başlattık. Bir yandan yeniden imar çalışmalarını yaptık. İskan alınırken, bir yandan da Tuna Meydanı düzenlemesi ve çocuk parklarını tamamladık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bu seçimi yerel seçim sathından çıkartıp başka yerlere kaydırmaya gayret ediyorlar

"HAYIRLI VAZİFELER DİLEDİK KENDİSİNE"

Konuşmasının ardından açılışı yapılan Şehit Kamiş Balkan Cami'ne giren Ekrem İmamoğlu namaz kıldı. Namazın ardından bir gazetecinin "Bu camiye imam atandı mı?" sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Atandı, kendileriyle şu an da tanıştık. Hayırlı vazifeler diledik kendisine" dedi.

"KENDİ ARALARINDA TESLİM, TESELLÜM VAR. EKSİK BİR İŞLEM OLABİLİR"

Vatandaşlarla konuşarak seçim otobüsüne yürüdüğü sırada bir basın mensubunun 'Sosyal medyaya yansıya para sayma görüntülerinde sizin inşaat şirketinizin genel müdürünün de olmasını çok konuşuldu' sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, "Her şeyin bir açıklaması var. Seni rahatsız eden ne. Partimizin işi var orada, partimizin detayları açıklama yetkisi de var, açıklayacaktır" dedi. İmamoğlu muhabirin "Parti genel merkezi bir makbuz yayınlayamadı, bağışlar makbuz karşılığı yapılıyormuş" yanıtına ise "Biz öyle euroları sıfırlamayı bilmeyiz. Makbuz var, kendi aralarında teslim, tesellüm var. Eksik bir işlem olabilir' yanıtını verdi. Muhabirin "Onlar makbuz olarak kabul edilmiyor" demesi üzerine İmamoğlu, "Avukat mısın? Yargıç mısın?" sorusunu yöneltti.