Gündem ‘Bu vatan sahipsiz değildir’

‘Bu vatan sahipsiz değildir’

18.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi sırasında hayatlarını kaybeden şehitlerin cenazeleri memleketlerinde son yolcuklarına uğurlandı. Aileler, ‘Bu vatan sahipsiz değildir. Vatanımız sağolsun. Hainlere gerekli ceza verilsin’ diye isyan etti. Darbecilerin Ankara’daki Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yaptığı saldırıda şehit olan özel harekatçı komiser Gülşah Güler’in (24) Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki baba evine ateş düştü.

‘Bu vatan sahipsiz değildir’

Darbe girişimi sırasında başkentte şehit olan Cuma Dağ, Necati Sayın, Emin Güner, Hüseyin Güntekin ve İzzet Özkan’ın cenazeleri, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘Vatan sağolsun’

Türk bayrağına sarılı cenazeler, otopsi işlemlerinin ardından Karşıyaka Mezarlığı’ndaki Ahmet Efendi Camisi’nin avlusuna getirildi. Darbe girişimi esnasında Ankara’da yaşamını yitiren 5 kişi için burada düzenlenen cenaze törenine, aile ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Topçu, Gül, Gündoğdu ve Destici, şehit yakınlarına taziyelerini iletti ve başsağlığı diledi. Cenaze namazının ardından cemaatten helallik alındı. Namazı kıldıran Ahmet Efendi Camisi’nin imamı Münir Özcan, İslam’da şehitliğin önemine değindi ve “Yaşanan talihsiz olayda masum şekilde öldürülen kardeşlerimizin hepsi şehittir” dedi. Vatandaşların cenazeleri Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedildi. Ali Mehmet Urel’in (42) cenazesi ise Çayıralan ilçesine bağlı İnönü köyüne getirildi. Urel’in cenazesi, köy camisinde kılınan namazın ardından köy mezarlığına defnedildi. Cenaze namazı öncesi Urel’in annesi Makbule Urel, “Bu vatan sahipsiz değildir. Vatanımız sağ olsun. Devletimiz hainlere gerekli cezayı versin” dedi.

3 çocuğu yaralandı

Şehitlerden 39 yaşındaki mühendis Cuma Dağ’ın MTA’da çalıştığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde hayatını kaybettiği öğrenildi. Dağ’ın 5 yaşındaki oğlu Ahmet Yavuz Dağ da yakınlarıyla babasının cenaze törenine geldi. Genelkurmay Başkanlığı önünde hayatını kaybeden Necati Sayın’ın 3 çocuğunun da yaralandığı, yaralılardan birinin yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Haberin Devamı

Yaralı polislere yardım etti

- İstanbul’da Okan Üniversitesi iç mimarlık 2’nci sınıf öğrencisi Mustafa Direkli, askerleri protesto etmek için sokağa çıktığı sırada açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Direkli’nin cenazesi Şanlıurfa’ya götürüldü.

- TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Can Açıkgöz’ün cenazesi, Sinop’un Ayancık ilçesinde defnedildi.

- İstanbul’da hayatını kaybeden Erdem Diker’in cenazesi, memleketi Tokat’ın Niksar ilçesinde Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi’ne getirildi. Diker’in amcasının oğlu Erhan Diker, Erdem Diker’in darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı’nda olduğunu belirterek, “Amcaoğlum telefonda yaralı polisleri gördüklerinde yardım etmeye çalıştıklarını söyledi” diye konuştu.

- Darbe girişimi sırasında eşi ve çocuklarını da yanına alıp Genelkurmay Başkanlığı’nın önüne giden ve burada açılan ateşte yaşamını yitiren Türk Kızılayı Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder’in, jet sesleri nedeniyle korkan oğluna son sözü ‘korkma oğlum’ oldu.

Haberin Devamı

3 kadın özel harekatçı

Darbecilerin Ankara’daki Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yaptığı saldırıda şehit olan özel harekatçı komiser Gülşah Güler’in (24) Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki baba evine ateş düştü. 4 kardeş olan Gülşah Güler’in Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nden 2015’te mezun olduğu ancak polis olmayı tercih ettiği belirtildi. Ailenin, geçen yıl göreve başlayan ve ilk görev yerinde de şehit olan Gülşah Güler’in cenazesini almak için Ankara’ya gittiği bildirildi.

Gölbaşı’nda şehit düşen Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesi doğumlu Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay’la birlikte, yine aynı merkezde görevli Kayseri Bünyanlı Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in de şehit olduğu bildirildi. Doğanay’ın terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlara katılmak üzere Diyarbakır’ın Sur ilçesinde görev yaptığı, kısa süre önce de Ankara’ya geldiği belirtildi.

Son paylaşımı: ‘Geçit yok’

Darbe girişimi sırasında Pendik gişelerinde görevliyken açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Yalçın Aran, memleketi Niğde’de son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin yakını Kenan Öztekin, Aran’ın sosyal medyadan, “Buradan geçit yok” diye bir paylaşım yaptığını belirtti.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli olan ve darbe girişimi sırasında Arnavutköy Topkule Kışlası’na girmek isteyen Serdar Gökbayrak askerin ateş açması sonucu şehit oldu. Şehidin 11 yaşındaki oğlu Alperen babasının cenazesi başında selam verdi. Güneydoğu’da özel harekat polisi olarak görev yapan Yaşafettin Açıksöz’ün İstanbul’a tayin olduktan sonra güvenlik için ‘Serdar Gökbayrak’ adını aldığı öğrenildi. Muğla’nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı otele helikopterlerden ateş açılmasıyla çıkan çatışmada şehit düşen polis memuru Nedip Cengiz Eker, memleketi Aydın’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kız kardeşi Canan Zorgelmez “Seni biz böyle mi ağırlayacaktık. Biz sana düğün yapacaktık. Sana hazırlık yapıyorduk. Biz bunu mu yaşayacaktık” diye ağladı.

Tankın altında kaldı

İstanbul’da tankın altında kalarak hayatını kaybeden Hüseyin Kısa’nın (28) cenazesi Hükümet Konağı önünde hazırlanan alana konuldu. Kısa’nın eşi Hülya Kısa, gözyaşları içinde gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin tankın altında kalarak vefat ettiğini belirtti. Darbe girişiminde şehit olan polis memurları 53 yaşındaki Kemal Tosun ile aynı soyadı taşıyan ancak akraba olmayan 44 yaşındaki Varol Tosun’un cenazeleri Niğde Belediyesi Kent Meydanı’na getirildi. İstanbul’da Erdoğan’a eşlik edecek ekipte yer alan ve açılan ateşte sırtından vurularak şehit olan trafik polisi Kemal Tosun’un annesi ve yakınları tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Darbe girişiminde Ankara’da şehit olan sivillerden veteriner Ramazan Konuş’un cenazesi yakınları tarafından Niğde’nin Bor ilçesine getirildi.

Haberin Devamı

Ankara’da hayatını kaybeden Yasin Yılmaz (30) ve Ali Mehmet Urel’in (42) cenazeleri, memleketleri Yozgat’ta son

‘Bu vatan sahipsiz değildir’
yolculuklarına uğurlandı. Akdağmadeni ilçesine bağlı Oluközü beldesinde getirilen Yasin Yılmaz’ın cenazesi, Merkez Cami’de kıldırılan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazına, Yılmaz’ın yakınları ile Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehit ağabeyinin yanına gömüldü

Malatya’da 2001’de üsteğmen ağabeyi şehit olan polis memuru Hasan Gülhan da darbe girişimi sırasında Emniyet Genel Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıda şehit düştü. Hasan Gülhan’ın cenazesi, Çankırı Eldivan Devlet Hastanesi morgundan alınarak belediyenin spor sahasındaki tören alanına getirildi. Gülhan’ın cenazesi, Malatya’da 2001’de şehit olan ağabeyi Üsteğmen Yılmaz Gülhan’ın mezarının yanında toprağa verildi.

İstanbul’da düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden Emrah Sağaz, memleketi Giresun’un Çamoluk ilçesinde şehitlikte toprağa verildi. İstanbul’da tekstil sektöründe işçi olarak çalışan Emrah Sağaz’ın 5 aylık hamile eşi Elif Sağaz 1.5 yıl önce evlendiklerini belirterek, “Doyamadım aşkıma, Rabbim aldı” dedi. Emrah Sağaz’ın annesi Asiye Sağaz da oğlunun kanının yerde kalmamasını istediğini dile getirerek, “Yavrular yetim kaldı” diye konuştu.