Gündem Bugün hava nasıl olacak? 9 Mart Cumartesi hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 9 Mart Cumartesi hava durumu...

08.03.2019 - 23:05 | Son Güncellenme:

Güneşli bir hafta geride kalırken vatandaşlar, güzel havanın hafta sonu da devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Cumartesi günü için dışarıda plan yapanlar, bugün hava nasıl olacak sorusuna yanıt arıyor. Üçüncü cemrenin de düşmesiyle özellikle İstanbul'da baharı hatırlatan günleri yaşayan vatandaşlar Meteoroloji'den gelen açıklamayı merakla bekliyor. İşte 9 Mart cumartesi hava durumu!

Bugün hava nasıl olacak 9 Mart Cumartesi hava durumu...

Üçüncü cemre de toprağa düştü ve hava sıcaklıkları yükselmeye başladı. Geçtiğimiz hafta yurdun büyük kısmında güneşli geçerken, mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklar sebebiyle hafta sonu için dışarıda plan yapanların sayısı da arttı. Peki bugün yurtta hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamaya göre yurtta hava durumu!

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Doğu kesimlerin yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara ve Ege ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklıklarının; ülke genelinde hissedilir derecede artacağı, güney kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece, kuzey ve iç bölgelerde ise 5- 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Rüzgarın; genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksek kesimlerinde eğimi fazla dik yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Çığ tehlikesine karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İSTANBUL 10°C, 18°C

Az bulutlu ve açık

İZMİR 11°C, 20°C

Az bulutlu ve açık, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli,

ANKARA 2°C, 17°C

Az bulutlu ve açık, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli