Gündem 'Bunlara gerekli ders verilecek'

'Bunlara gerekli ders verilecek'

15.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kaymakam kura töreninde TSK’ya yönelik sözleri üzerinden CHP Milletvekili Tanrıkulu’nu hedef alan Erdoğan, “Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi. Bunlara gerekli dersi verme mükellefiyetimiz var” ifadelerini kullandı.

Bunlara gerekli ders verilecek

ANKARA Milliyet  - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi” olarak adını anmadan suçladığı CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na sert tepki gösterdi. 

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde “108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni”ne katılan Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi: 

MİLLETİN HİZMETKARIYIZ: İlçelerde cumhurbaşkanı adına görev yapan en yüksek devlet memuru kaymakamlardır. Şunu lütfen aklınızdan çıkarmayın; unvanlarımız ayrı olsa da hepimiz aziz milletiin hizmetkârıyız. Bu noktada devletin tepesi ile kaymakam arasında hiçbir fark yoktur. Her birimiz 85 milyonun tamamına hizmet etmekle mükellefiz. 

UYKUM 5 BİLEMEDİNİZ 6 SAAT: Kendinize bu mesleği seçtiğinize göre şu gerçeği de biliyorsunuz: Kaymakamın mesaisi olmaz, gecesi gündüzü, tatili, hafta sonu olmaz. Sabah 9 gibi işe başlayıp akşam 5-6 gibi kapısını çekip çıkan kişiden de yönetici zaten hiç olmaz. Bizi temsilen sizlerden günün 24 saati, haftanın 7 günü, yılın 365 günü  koşturacak bir tempoyla işe sarılmanızı bekliyoruz. Ben Cumhurbaşkanı olarak öyle çalışıyorum. Uykum 5 bilemediniz 6 saat. Gece eve gidişlerim 12:00, bazen 1:00 bazen 2:00. Aksi takdirde devlet yürümez. 

Haberin Devamı

TERÖRİST MÜSVEDDESİ: Türkiye Yüzyılı’nın inşasına kimse set vuramayacaktır... Ancak ülkemizin bu kararlılığının birilerinin uykusunu kaçırdığı anlaşılıyor. İşte görüyorsunuz sözde milletvekili ama terörist müsveddesi. Benim kahraman askerime, Mehmetçiğime nasıl laflar atıyor, hakaretler ediyor. Bunlara gerekli dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var. Biz ikinci sınıf demokrasiye ‘evet’ demiyoruz. Bizi ikinci sınıf hak ve özgürlüklere, ekonomiye mahkûm ve mecbur edenler Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan ciddi rahatsızlık duyuyor. 

FİTNE ATEŞİ: Çoğu yalan ve manipülasyon görüntüler üzerinden bir fitne ateşi yakılmak isteniyor. Maalesef içerde kimi siyasiler de destek veriyor. FETÖ’cüler ve PKK’lıların kukla gibi oynattığı bu şahıslar ülke ve millet düşmanlarının değirmenine su taşıyor... Sokakta, otobüste, okulda, insanları tahkir ve tahrik eden, hatta işi fiziki saldıra kadar götüren bazı kendini bilmezlerin olduğunu görüyoruz. Oysa ne Türkiye böyle bir devlettir ne de milletimiz böyle bir millet. 

Haberin Devamı

‘100. yılda 100 bin gençle bir araya geleceğiz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye’de Gençlik Buluşması’nda konuştu. Gençlere “Sizin gençliğinizin enerjisi, üretkenliği ve coşkusu bizim en büyük motivasyon kaynağımızdır” diyen Erdoğan, “Biz artık sizin zamanınızın misafirleriyiz. Vakti geldiğinde siyasette de yönetimde de ülkeye ve millete hizmet etme sorumluluğunu tümüyle sizlere bırakıp kendi köşemize çekilecek, torunlarımızı seveceğiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “100. yılı kutladığımız bu sene, 100 bin gencimizle yüzyılın buluşmasını gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Muhalefete yüklenen Erdoğan, “Son seçimdeki yüzde 52’lik tartışmasız zaferi bile gölgelemeye çalışmaktan geri durmuyorlar. Bize ve Cumhur İttifakı’na saldırarak kendi içlerindeki büyük kavgayı gizlemeye çalışıyorlar. Bu çapsızların sadece varlıklarının değil sözlerinin de bir hükmü kalmadığı için biz kendi işimize bakıyoruz” dedi.