Gündem Bunun hesabını ağır ödersiniz

Bunun hesabını ağır ödersiniz

06.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların hepsi şu anda zamana oynuyorlar. Dışişleri Bakanlığımız hepsini çağırdı, gereken ültimatomu verdi; ‘Eğer bu tür şeyleri devam ettirecek olursanız, bunun hesabını ağır ödersiniz’ dedi. Kabine toplantımızda gerekli kararları alacağız” diye konuştu.

Bunun hesabını ağır ödersiniz

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adnan Menderes Üniversitesi’nde düzenlenen Aydın Gençlik Buluşması’na katıldı. Gençlere hitabının ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

14 MAYIS BİZİMDİR: Rabbime bana sizler gibi yol ve dava arkadaşları verdiği için, sizlerle omuz omuza yürümeyi nasip ettiği için hamd ediyorum. Bay Bay Kemal de teröristlerle omuz omuza Ankara’dan İstanbul’a yürüdü. İşte fark bu. 14 Mayıs’ta da inanıyorum ki aziz milletim, bunlar nasıl 1960’ta başta Menderes olmak üzere arkadaşlarını idama götürdüyseler, biz bunlara demokrasi dersini inşallah sandıklarda vereceğiz. Allah’ın izniyle 14 Mayıs bizimdir, endişe etmeyin. Cumhur İttifakı olarak gümbür gümbür 14 Mayıs’a yürüyoruz.

SAVAŞ BARONLARINA PEŞKEŞ ÇEKTİLER: Gençler, bir büyüğünüz olarak açık ve net söylüyorum, AK Parti’nin idealleri içerisinde kim, kimdir yok. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Abaza’sıyla bu ülkede 85 milyon bizim kardeşimizdir, canımızdır, ciğerimizdir. PKK’yı sahaya sürenler bunlar. Sonra da siyasi parti görünümlü fitne yuvalarında kandırdıkları gençlerimizi bölücü örgütün Kandil’deki savaş baronlarına peşkeş çektiler. Bay Kemal, bay bay Kemal. Diyarbakır annelerini kaç kere ziyaret ettin söyle bakalım. Bu gençlerin eline bu silahları vereceksin ve bu gençler benim Mehmed’imi şehit edecek, sen utanmadan, sıkılmadan Kandil’in baronlarıyla dirsek dirseğe, omuz omuza dolaşacaksın. Bu oyunu bozma zamanı geldi.  

Haberin Devamı

SEÇİMİ ETKİLEMEYE ÇALIŞIYORLAR: Avrupa’dan Amerika’ya tüm küresel güçler, 14 Mayıs seçimini etkilemek, kendi istedikleri şekilde yönlendirebilmek için şimdiden yoğun çaba harcıyor. Şahsımız aleyhine yürütülen alçakça kampanyalar bunun içindir. Ülkemizle ilgili oluşturulmaya çalışılan güvensizlik algısının gerisinde bu niyet vardır. Turizm sektörümüzü hedef alan sinsi oyunların amacı da budur. Seçim arifesinde Türkiye kamuoyunu etkilemeye dönük tüm bu çabaları beraberce takip ediyoruz. Muhalefetin gerek cumhurbaşkanlığı adaylığımız gerekse YSK üzerinde oluşturmaya çalıştığı sahte gündemlerin sebebi yurt dışı patentli bu girişimlere destek olmaktır. Türkiye Yüzyılı’nın şafağının söktüğü gün gibi ortadayken, 14 Mayıs’ta milli irade düşmanlarına gayet güzel bir ders vermeye hazırlanıyor muyuz? Milli irade düşmanlarına ‘Bay bay’ demeye hazırlanıyor muyuz?

Haberin Devamı

GEREKLİ KARARLARI ALACAĞIZ: (Bazı ülkelerin konsolosluklarının kapatılması) Bunların hepsi şu anda zamana oynuyorlar. Geçenlerde Dışişleri Bakanlığımız bunların hepsini çağırdı, bunlara gereken ültimatomu verdi. ‘Eğer bu tür şeyleri devam ettirecek olursanız, bunun hesabını ağır ödersiniz’ dedi. Ve öyle zannediyorum ki pazartesi günü Kabine toplantımız var. Orada da gerekli kararları alacağız.

10 MART’TA SEÇİM ATMOSFERİNE GİRECEĞİZ: (Kılıçdaroğlu milletvekilliğine mi genel başkanlığa mı bay bay diyecek?) Henüz bu 6 artı 1, yani 7’li masa adayını belirleyemedi ki... Bizim öyle bir derdimiz yok. Öncelikle adaylarını bir açıklasınlar bakalım. Ama biz, karşımızda kim olursa olsun, Cumhur İttifakı olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah, 14 Mayıs’ta da şurada zaten mart ayının 10’unda Cumhurbaşkanı olarak kararnameyi açıklayacağım. Bu kararnameyi açıklamak suretiyle de artık seçim atmosferine gireceğiz.

Haberin Devamı

Bunun hesabını ağır ödersiniz

Bu hukuk tanımamazlıktır

(Altılı Masa’nın KHK ve kayyum vaadi) Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk devletinde bu adam ne diyor? ‘Ben hukuk tanımam. Geliyorum, geleceğim, geldiğim zaman da şu anda FETÖ’den, PKK’dan, şundan, bundan herhangi davadan içerde olan varsa biz bunları çıkaracağız.’ Sen bunu nasıl yapıyorsun? Eğer burası hukuk devletiyse, hukuk devletinin içerisinde böyle istediğin gibi kalkıp asıp, kesmek yoktur. Böyle bir şey yapamazsın. Bir taraftan ‘adalet’ diyeceksin, öbür taraftan şimdiden adaletsizliğin sinyallerini vereceksin. Bu doğrudan doğruya bir hukuk tanımamazlıktır. 

The Guardian’a tepki

İngiliz The Guardian gazetesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan ifadelere AK Parti’den tepki geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “The Economist, Stern, Bloomberg, Foreign Policy’nin ardından The Guardian’da Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan hakkındaki antidemokratik ifade ve çağrılar asla kabul edilemez. Şiddetle kınıyor, reddediyoruz. Bu menfur ve küstah dili sahibine iade ediyor ve yükselen Türkiye’den korkmaya devam edin diyoruz” açıklamasını yaptı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, “Seçim yaklaşırken Cumhurbaşkanımızı ve Türkiye’yi hedef alan yayınlar yine sıraya girdi. Bunların hepsi sadece kara propagandadır. Her zaman olduğu gibi milletimizin iradesine çarpıp çöp olacaklar” ifadelerini kullandı.