Gündem Bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınavı 2021 yerleri açıklandı mı?

Bursluluk sınavı ne zaman? Bursluluk sınavı 2021 yerleri açıklandı mı?

19.08.2021 - 08:45 | Son Güncellenme:

Bursluluk sınavı için heyecan başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulanacak olan Bursluluk sınavı (İOKBS) tarihi belli oldu. Sınava katılacak öğrenciler ise bursluluk sınavı yerleri açıklandı mı aramasına geçti. İşte sınava yönelik bilinenler...

Bursluluk sınavı ne zaman Bursluluk sınavı 2021 yerleri açıklandı mı

Her yıl olduğu gibi bu yıl da uygulanacak olan Bursluluk sınavı 5, 6, 7, 8, Hazırlık Sınıfı, 9, 10 ve 11’inci Sınıfları kapsıyor. Bursluluk sınavına hazırlanan öğrenciler sınav tarihi ve sınav giriş belgesi hakkında bilgilenmek istiyor.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 5 Eylül 2021 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da yapılacaktır.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ YERLERİ BELGELERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.