Gündem Bush'un posterine ayakkabı fırlattı

Bush'un posterine ayakkabı fırlattı

16.12.2008 - 17:16 | Son Güncellenme:

.

Bushun posterine ayakkabı fırlattı

ABD Başkanı George Bush’a, Bağdat’ta düzenlediği basın toplantısı sırasında ayakkabı fırlatarak dünyada günün adamı olan Iraklı TV muhabiri Muntazır El Zeydi’ye, genel merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği’nden de destek geldi. Zeydi’yi ‘yılın gazetecisi’ seçtiklerini belirten GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Bush’un fotoğrafına ayakkabı fırlatarak desteğini uygulamalı olarak gösterdi.
GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Kıymaz, Başkan Bush'a ayakkabı fırlatan El Zeydi'nin demokratik tepkisini ortaya koyduğunu söyledi. Kıymaz, basın toplantısının sonunda Bush’un posterine 3 ayakkabı fırlatarak gazeteci Muntazır El Zeydi’ye destek olduklarını gösterdi.

Haberin Devamı

GAP OSCARI ÖDÜLÜ VERİLECEK

Gazeteci Muntazır El Zeydi’nin yılın gazetecilik olayını gerçekleştirdiğini söyleyen Kıymaz, birliğin her yıl geleneksel olarak düzenlediği GAP Oscarları organizasyonuna, Muntazır El Zeydi’yi davet ederek, ödül vereceklerini belirtti. Kıymaz, şunları söyledi:
“Bağdat gibi zor bir yerde görevini sürdüren meslektaşımız Muntazır El Zeydi yılın en büyük gazetecilik olayını gerçekleştirmiştir. Burada gazeteciler sadece yazdıkları düşünce ve fikirlerle ortada olmadığını onlarında bir yürek his taşıdıklarını, dünyadaki zalimlere onlarında atacakları ayakkabıları olduğunu göstermiştir. Biz meslektaşımızın demokratik tepkisine katılıyoruz. Bush’a demokratik tepkimizi Zeyd kardeşimize olan desteğimizi ifade etme anlamında tepkimizi gösteriyor ve bu zalime, milyonlarca insanın katline sebep olan ve savaş suçu işlemekten yargılanması gereken birine, milyonlarca insanın ırzına geçilmesine, ölümüne sebebiyet vermiş bir devlet başkanına biz de ayakkabı fırlatarak Zeyd’e destek veriyoruz.”