Gündem ‘Bütün demokratlar 31 Mart’ı bekliyor’

‘Bütün demokratlar 31 Mart’ı bekliyor’

10.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Özel, Yavaş ve Beşikçioğlu’na olan halk desteğine vurgu yaparak “Sosyal demokratlardan, muhafazakar demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, yakasında güneş olan ya da gözü güneş gibi parlayan iyi insanlardan oy istiyoruz. Türkiye ittifakından oy istiyoruz” dedi.

‘Bütün demokratlar 31 Mart’ı bekliyor’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Etimesgut Belediye başkan adayı Erdal Beşikçioğlu ve beraberindeki partililer ile birlikte Etimesgut Bağlıca’da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Özel burada yaptığı konuşmada 31 Mart’ın yaklaştığını, büyük bir heyecan içinde, çok yoğun bir programda olduklarını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Türkiye rekoru kıracak’

“Her seçim çok önemli ancak Ankara’da önemi bambaşka. Mansur Başkan parti ayırmadan, hiçbir ayrımcılık yapmadan, esnafın hiçbirine ayrımcılık yapmadan, emeklinin hiçbirine ayrımcılık yapmadan, işsizin koluna girip ona destek veren, arkasında duran halkçı bir belediyecilikle bütün Ankara’nın gönlünü fethetti. Kendisini yürekten tebrik ediyoruz. Mansur Başkan, 31 Mart seçiminde Türkiye rekoru kıracak.”

Sadece Yavaş’ın seçilmesinin yetmediğini, büyükşehir belediye meclisi çoğunluğunun da alınması gerektiğini vurgulayan Özel, “Güçlü olmak için ne lazım? Güçlü bir aday lazım. Geçmişiyle güçlü, halkın bildiği, tertemiz, çalışkan, enerjik, her yaştan gençlerin sevgilisi, hepimizin sevgilisi Erdal Beşikçioğlu burada. Milliyetçi demokratlar seviyor, muhafazakar demokratlar seviyor, Ankara’nın, Etimesgut’un bütün demokratları ‘Erdal Başkan’ diye 31 Mart’ı sabırsızlıkla bekliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Türkiye ittifakı’ vurgusu

Ezberlerin bozulması gerektiğini belirten Özel, şöyle devam etti: “Bunun için elbette sosyal demokratlardan oy istiyoruz, muhafazakar demokratlardan, milliyetçi demokratlardan, yakasında güneş olan ya da yakasında olmasa gözü güneş gibi parlayan iyi insanlardan oy istiyoruz. Türkiye ittifakından oy istiyoruz. Türkiye ittifakı, korkutan, tehdit eden Cumhur İttifakı’nın aksine iyi insanların, yüreğinde vatan sevgisi olan, Atatürk sevgisi olan insanların, vatanın çıkarını kendi çıkarının önüne koyanların, arsaları peşkeş çekmek yerine Ankaralının hizmetine sunanların iktidarı artık gelsin istiyoruz.  İçinde insan sevgisi olan, vatan sevgisi olan, yaşadığı sıkıntılardan kurtulmak için gün sayan, ‘yeter artık’ diyen, biraz da halkın sesi duyulsun diyen, ‘rantçı belediyecilik yerine halkçı belediyeciliğin sırası gelsin’ diyen tüm Bağlıcalılardan, Etimesgutlulardan her iki adayımıza da sahip çıkmalarını bekliyoruz.”

‘Herkesi mutlu etmekten daha büyük proje yok’

Mansur Yavaş ise konuşmasında 5 yıl hizmet ettiklerini belirterek şunları kaydetti: “Çakarsız, konvoysuz, israf etmeden, şeffaf, katılımcı bir belediye çalışması yaptık. 5 yıl boyunca bunu gördünüz. İnşallah bunu aynen tekrar edeceğiz. Biz sizlerin parasını harcıyoruz, sizlerin bize emanetini harcıyoruz. Bunları çöp projelere harcayamayız. Kentte yaşayan herkesi mutlu etmek, onların ihtiyaçlarına cevap vermekten daha büyük bir proje yok.” Göreve geldiğinde su sayaçlarını PKK’lıların okuyacağı yönünde iddialarda bulunulduğunu hatırlatan Yavaş, “Bizim teröre olan çizgimizde asla şaşma olmaz. Biz elini teröre bulaştırmamış herkesin oyuna talibiz” dedi.