Gündem Büyük buluşma

Büyük buluşma

07.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, “Medya, siyasetin üstünde kalmalı ve herkesi kucaklayarak doğru bilgiyi yaymalı. Biz bu vatan, millet ve devlet için doğru ve dürüst kalmaya mecburuz” dedi.

Büyük buluşma

Demirören Haber Ajansı (DHA) 55’inci Yıl Forumu Antalya, turizm kenti Kundu oteller bölgesindeki Aska Lara Resort Otel’de hafta sonu yapıldı. DHA Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişmet, Genel Müdür Yardımcısı Serkan Topçu, DHA’nın üst düzey yöneticileri ve farklı illerden temsilcilerinin katıldığı forum üç gün sürdü.

Haberin Devamı

Forumun ikinci gününde öğleden sonraki bölüme Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Emre İskeçeli ve Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Gökçe Aytulu da katıldı.

Ünal’dan ziyaret

AK Parti Tanıtım Medya Başkanlığı Akdeniz Bölge Toplantısı için yan otelde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da öğle arasında formu ziyaret ederek, Demirören Medya Grubu yöneticileriyle bir süre sohbet etti.

Ünal “DHA’nın son dönemdeki çabası ve gayreti, milli meseleler, Türkiye, vatan söz konusu olduğunda hepimizin aynı gemide olduğumuz bilinciyle hareket ettiğini görüyoruz. Bir ve beraber olan bir Türkiye var artık. Medyanın bu anlamda gösterdiği hassasiyet dikkate şayan. DHA’ya da hassasiyetler konusunda gösterdiği dikkat nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Forumda konuşan ve kendisi de gazeteci olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gazetecilerin analiz kabiliyeti olduğunu, analiz kabiliyetinin siyasette empatiyi öne çıkardığını aktardı. “Bir değişim sürecinde DHA hiçbir türbülans yaşamadan yoluna emin adımlarla devam ediyor” diyen Türel, “Raylar sağlam ki işte bugün Türkiye’nin en saygın gruplarından biri olarak yolunuza devam ediyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Büyük buluşma

‘Sözünüze sahip çıkın’

Soysal, merhum Erdoğan Demirören’in kendisine “Herkes sözüne, yazısına sahip çıkmalı. Ama önceliği daima vatan, millet duyarlılığı olmalı. Arkadaşlar bunu birinci önceliğine yerleştirirse bundan sonrası kolay” nasihatini hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehirlerarası telefon bağlatabilmek için sırada beklediğimiz, film makaralarını otobüslerle gönderdiğimiz günleri, teleksi, faksı artık unuttuk. Daktilo, agrandizör, telefoto cihazları da müzelerdeki yerini aldı. Her hafta insanlığa çağ atlatacak gelişmelerle karşılaşıyoruz. Teknolojinin en hızlı değiştirdiği sektörlerden biri de kuşkusuz medya. Geleneksel medya araçları yerlerini dijital medyaya bırakırken yeniliklerin ve teknolojinin değiştirmediği en önemli ihtiyaç güvenli haber” dedi.

Haberin Devamı

‘Herkesi kucaklamalı’

Mehmet Soysal, medyanın siyaseti dizayn etme alışkanlığını bırakması durumunda uluslararası bilgi referans şirketlerine dönüşebileceğine inandığını söyledi. Soysal, “Siyasetin üstünde kalmalı ve herkesi kucaklayarak doğru bilgiyi yaymalı. Bizim görevimiz doğru bilgi vermek, biz bu vatan, millet ve devlet için doğru ve dürüst kalmaya mecburuz” dedi.

Büyük buluşma

Plaketler verildi

Konuşmaların ardından Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e plaket verdi. DHA Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişmet ise toplantıya katılan Demirören Medya’nın yazılı mecradaki genel yayın yönetmenleriyle, şirkette 15, 25 ve 35 yılını aşan çalışanlara plaketlerini verdi.

Büyük buluşma

‘Ajanslar vazgeçilmez’

Tarih boyunca insanlara doğruyu haber verenlerin, insanlığın en çok değer verdiği isimler olduğuna vurgu yapan Soysal, “Daha yakın zamanda menfur bir şekilde katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın başına gelenler gibi doğruyu söylemenin, doğru haber vermenin her dönemde bir bedeli olsa da bizler bu mesleği layıkıyla yapabilmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Gazete ve televizyon haber merkezlerinin küçülmesi, binlerce haber sitesinin devreye girmesi ve mobil cihazlar için oluşturulan farklı haber platformları, ajansları eskisinden daha önemli ve vazgeçilmez kılıyor. Demirören Haber Ajansı da sadece Demirören Medya Grubu için değil, Türk medyası ve Türkiye için çok önemli bir konuma sahip” diye konuştu.

Haberin Devamı

Afrin’deki habercilik başarısı

Soysal ayrıca şunları söyledi: “Demirören Haber Ajansı, haberciliğinden ödün vermedi ve marka değerini global bir seviyeye taşıdı. En son Afrin Operasyonu’nda gösterdiği habercilik başarısıyla, DHA’nın servis ettiği görüntüler ve fotoğrafların dünyanın önde gelen basın kuruluşlarında yayımlanması hepimizi gururlandırdı. Hürriyet Gazetesi’nin Türk basınının amiral gemisi olmasında DHA’nın da büyük payı olduğuna inanıyorum. Grubumuz, DHA’nın katkıları, sizlerin özverili bundan sonra da büyüyerek yoluna devam edecektir.”