Gündem ‘Caferi dersi’ne çifte soruşturma

‘Caferi dersi’ne çifte soruşturma

06.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki Gazi İlköğretim Okulu’nda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde Caferi İmam Bayram Dalga’ya ders verdiren Okul Müdürü Ercan Çiftçi ile öğretmen Durmuş Ali Etbaş hakkında, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı çifte soruşturma açtı

‘Caferi dersi’ne çifte soruşturma

Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gönderilen iki müfettiş, Etbaş ile Çiftçi’nin ifadesini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın göndereceği iki müfettişin de ifade alacakları belirtildi.
Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, “Müfettişler ifade aldılar. Gelecek rapor doğrultusunda gerekeni yapacağız. Ayrıca dün akşam Milli Eğitim Bakanlığı’ndan da iki müfettiş gönderileceği bilgisi verildi. Gereken neyse o yapılacak” dedi.
Gazi İlköğretim Okulu öğretmeni Durmuş Ali Etbaş, Okul Müdürü Ercan Çiftçi’den izin alarak, Caferi İmam Bayram Dalga’yı derse davet etmiş ve Bayram Dalga, 7’nci sınıflara Caferi ve Alevi inancını anlatmıştı.

Müfredatta var
Gazi İlköğretim Okulu’nda derse giren Hz. İmam Hüseyin Cami İmamı Bayram Dalga, camide açıklama yaptı. Olayın siyasi bir yöne çekilerek halka yanlış aktarılmasının çok üzücü olduğunu kaydeden Dalga, “Benim hiçbir siyasi amacım yok. Bu yıl ilk kez Caferilik, müfredatta yer aldığı için, okul öğretmenleri benden ricada bulundular. Caferiliği müfredatta olduğu için anlatmamı istediler. Ben de anlatırım dedim” dedi.