Gündem Candaş’a koruma vermeyen 4 polise açılan dava başladı

Candaş’a koruma vermeyen 4 polise açılan dava başladı

18.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Silahlı saldırıda öldürülen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Candaş’a koruma vermedikleri iddiasıyla yargılanan polisler hâkim karşısına çıktı...

Candaş’a koruma vermeyen 4 polise açılan dava başladı

İmardan sorumlu Şişli Belediye Başkan yardımcısı Cemil Candaş, ilçedeki bazı müteahhitlerle ilgili kanunsuz işlemleri ortaya çıkartmasının ardından 2016 yılının temmuz ayında makamında uğradığı silahlı saldırı sonrası katledilmişti. Cinayete ilişkin dava 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürerken Candaş’ın cinayetten 3 ay önce silahlı saldırı girişiminden kurtulduğu ortaya çıkmıştı. Ölümünün ardından da Candaş ailesi ve Şişli Belediyesi’nden yapılan açıklamalarda son dönemde artan tehditler ve silahlı saldırı girişimine rağmen güvenlik güçlerinin Candaş’ı yeterli ölçüde korumadığı ileri sürülmüştü.

Haberin Devamı

Görevi ihmal suçlaması

Cinayetin ardından belediyede inceleme yapan mülki müfettiş de ağabey Cemal Candaş’ın ifadesine başvurdu. Ağabey Candaş, ifadesinde kardeşinin arka arkaya yaşadığı endişe verici olaylardan sonra devletten koruma istediğine dikat çekerek, bunun verilmemesinin büyük bir ihmal olduğunu gündeme getirdi. Bu ifadeleri dilekçeyle savcılığa sunan müfettişin başvurusuyla savcılık, Cemil Candaş’a koruma tahsisine yönelik bürokraside rol oynayan polisler hakkında soruşturma başlattı. Ancak, valilik bu soruşturmaya izin vermedi. Yapılan itirazı değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi ise soruşturma izni verince geçtiğimiz 7 Mart’ta 2’si emniyet müdürü 1’i komiser 4 polis hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla iddianame hazırlandı. Candaş’a yönelik yakın tehdit olmasına rağmen acil durumlar için öngörülen işlemleri yerine getirmedikleri iddiasıyla yargılanan 4 polis önceki gün 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısındaydı. Duruşmaya sanıkların yanı sıra Candaş’ın iki kardeşi de katıldı. Kimlik tespitinin ardından sanık polisler yazılı savunma yaparken, Candaş kardeşlerin müdahillik talebi de mahkemece kabul edildi. Mahkeme, duruşmayı ertelendi.

Haberin Devamı

Cinayetle ilgi 5 kişi tutuklu

Cemil Candaş’ın öldürülmesine yönelik davada ise tetiği çeken Şenol Şahin ve ona yardım eden Hacı Avcı ile Engin Gölve’nin yanı sıra azmettirici oldukları iddiasıyla sonradan tutuklanan Keten İnşaat’ın sahipleri Rıza ve Selahattin Keten kardeşler yargılanıyor.