Gündem Canilere linç girişimii

Canilere linç girişimii

08.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sakarya’da Suriyeli 9 aylık hamile Emani Al Rahmun, önceki akşam evinden kaçırıldıktan sonra tecavüz edilip başı taşla ezilerek; 11 aylık oğlu da boğularak öldürüldü. Olayın faili olarak eşinin iş arkadaşları Birol Karacal ve Cemal Bay gözaltına alındı. Sevk edildikleri mahkemece tutuklanan canilere adliye önünde toplanan kalabalık linç girişiminde bulundu

Canilere linç girişimii

Bir yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan 27 yaşındaki Halid Al-Rahmun önceki sabah çalıştığı tavuk kesimhanesinden Hatipler Mahallesi’ndeki evine geldiğinde kapının kilidinin kırık olduğunu fark etti. 9 aylık hamile eşi Emani Al Rahmun’un (20) ve 11 aylık oğlu Halaf Al Rahmun’un evde olmadığını gören Rahmun, polis merkezine giderek şikâyette bulundu. Rahmun, şikâyetinde “Eşim ve oğlum evde yok. Çalıştığım tavuk kesimhanesinde Birol Karacal ve Cemal Bay ile tartışmıştım. Gece mesaisinde erkenden ayrıldılar” dedi.
Bu bilgi üzerine polis Suriyeli aile ile aynı apartmanda oturan Birol Karacal (35) ve arkadaşı Cemal Bay’ı (22) gözaltına aldı. İki kişi, polisteki ifadelerinde birkaç gün önce fazla çalışma konusunda tartıştıkları mesai arkadaşları Halid Al-Rahmun’un fabrikada çalıştığı sırada evinin kapısını gece levye ile açıp eşi Emani Al Rahmun ve çocuğunu kaçırdıklarını, tecavüz edip başını taşla ezerek öldürdüklerini itiraf etti. Cailer 11 aylık Halaf Al Rahmun da boğarak öldürdüklerini söyledi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen caniler Birol Karacal ve Cemal Bay, tecavüz ve cinayet suçlamalarını kabul ederken, kaçırma olayını birbirinin üzerine attı. Ormanlık alana giden jandarma 9 aylık hamile olan ve doğum için dün hastaneye gideceği öğrenilen anne ile oğlunun cansız bedenlerini buldu.
Emniyette sorguları tamamlanan Birol Karacal ve Cemal Bay ifadelerinin tamamlanmasının ardından Kaynarca Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlıların adliyeye getirildiğini duyan yüzlerce kişi de adliye önünde toplandı. Kalabalık “İdam” sloganları atarken polis ve jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı, adliye bahçesine girenlere müdahale etti.
Kalabalık adliyeyi sardı
Kaynarca Kaymakamlığı’na vekalet eden Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, adliye önüne gelerek kalabalığı sakinleştirdi. Adliyeye takviye ekiplerle sevk edilen iki cani tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Gizli tutulmasını istedi
Büyük acı yaşayan Suriyeli baba rahatsızlanınca, Kaynarca İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak sakinleştirici verildi. Olayın ardından yıkılan Halid Al-Rahmun, jandarmaya Suriye’nin İdlib kentinde yaşayan akrabalarının eşine tecavüz edildiğini öğrenmemeleri için olayın ilk aşamada gizli tutulmasını isteyerek, “Kesinlikle tecavüz edilip öldürüldü demeyin, trafik kazasında öldü diye söyleyin” dedi.
Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından, cenazeler İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cenazeler bugün Adapazarı’ndaki Orhan Camii’ndeki törenin ardından toprağa verilmek üzere Suriye’nin İdlib kentine gönderilecek.

Karnına sopa ile vurmuşlar!

Suriyeli Mefta Emani Al Rahmun’un İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Otopsiden kan dondurucu detaylar çıktı. Otopsi raporuna göre Al Rahmun’un kafası taş ile ezilmiş durumadaydı. Ayrıca boğazında sıkmadan kaynaklanan bere ve çürükler olduğu, iç organlarında da tahribat olduğu belirlendi. 9 aylık hamile olan kadının karnında da sopa izleri tespit edildi. Kadının karnındaki çocuğun bu darbeler sırasında öldüğü değerlendiriliyor. Rahmun’un 10 aylık bebeğinin ise ağzı ve burnu kapatılmak suretiyle boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Rahmun’un ve bebeğinin cenazelerini babası teslim aldı. l MUSA KESLER

‘Şiddetin dini, milleti olmaz’

Kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri baba Halid Al Rahmun’u hastanede ziyaret etti, başsağlığı dileklerini iletti.
Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel ilçelerinde 300 yabancı uyruklu kişinin bulunduğunu, bunlardan 6 ailenin Suriye uyruklu olduğunu belirterek, “İlçemizin böyle bir olayla adının gündeme gelmesi bizi çok üzdü” diye konuştu.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Zeki Toçoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden kınama mesajında “Bunu yapanlar hak ettikleri cezayı bulacaklardır. Şiddetin dini, milleti, ırkı mezhebi olmaz. Kim yaparsa yapsın, kime yaparsa yapsın zulüm zulümdür. Bize düşen mazlumun yanında durmaktır” dedi.

Canilere linç girişimii


Canilere linç girişimii


Gözaltına alınan Suriyeli aile ile aynı apartmanda oturan Birol Karacal (35) ve arkadaşı Cemal Bay (22), ifadelerinde suçlarını itiraf ettiler.

Yazarlar