Gündem Çarşı’nın Gezi Parkı davası yeniden başladı

Çarşı’nın Gezi Parkı davası yeniden başladı

13.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin, Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı mensuplarının da bulunduğu 35 sanığa verilen beraat kararını bozmasının ardından “Çarşı davası” yeniden görülmeye başlandı. Yargıtay kararında, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki Gezi Parkı olaylarına ilişkin dosya ile bu dosya arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu belirtilerek, “Örgüt üyeliği suçunun özelliği nazara alınarak, her iki dosyanın birleştirilmesi istendi.

Çarşı’nın Gezi Parkı davası yeniden başladı

 

ELİF ALTIN İstanbul - Bozma kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen davaya 25 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Sanık Cem Yakışan, mahkemenin aldığı kararın arkasında durması gerektiğini belirterek, “Çarşı taraftar grubudur. Bize bu suçlamayı yönelten savcı, emniyet müdürü şu an nerede? Biz buradayız. Biz bu ülkenin evlatlarıyız. Biz sadece haksızlığın karşısında oluruz. Her zaman olacağız. Tabii ki Gezi Parkı’na katıldık, doğrudur. Ama örgüt diyecekseniz ‘Mustafa Kemal’in askerleri’ deyin bize. Bu ismi verin bize” dedi.

Haberin Devamı

‘Akrabası sandım’

Sanık Yusuf Demirci, “Beşiktaş’ın hiçbir taraftarı Türk bayrağına el uzatılmasına, yakılmasına izin vermez. Arkadaşlarımdan biri ‘Osman Kavala diye bir adamı tanıyor musun?’ dediğinde Galatasaraylı Ümit Davala’nın akrabası zannettim. Böyle bir adamı tanımıyorum. Kimse Türk bayrağını yakamaz. Biz hepimiz Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi.

Yargıtay’a uyuldu

Ara kararını açıklayan mahkeme, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin kararının usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek bozma kararına uyulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca duruşmaya katılmayan sanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına ve bu dosyanın Osman Kavala’nın arasında bulunduğu “Gezi Davası” dosyası ile birleştirilip birleştirilmeyeceğine celse arasında karar verilmesine hükmetti.