Gündem Cavit Çağlar'a ait 60 bin kıyafet çalındı

Cavit Çağlar'a ait 60 bin kıyafet çalındı

07.12.2008 - 15:22 | Son Güncellenme:

.

Cavit Çağlara ait 60 bin kıyafet çalındı

BURSA'da TMSF'ye olan borçlarını ödeme aşamasına gelen Devlet eski Bakanlarından Cavit Çağlar'ın, ticari yaşamını sürdüreceği Yeşim Tekstil'de üretilen 60 bin kıyafet, konulduğu depodan çalındı. Polis, 2'si depoda güvenlik görevlisi 1'i kadın 6 kişiyi gözaltına aldı.
Yeşim Tekstil'de üretilen ‘Nike' marka kıyafetlerin Bursa'da parekende satışını yapan Adnan Şekercigiller, sattığı ürünlerin İstanbul Merter'de pazarda tanesi 5 YTL'den satıldığını öğrenince polise haber verdi. Araştırma başlatan Bursa Polisi, üretilen kıyafetlerin Yeşim Tekstil'in Organize Sanayi Bölgesi'ndeki deposundan güvenlik görevlileri 34 yaşındaki İbrahim Güven ve 38 yaşındaki İlyas Aslan tarafından çıkartılıp 30 yaşındaki Orhan Yıldırım aracılığı ile piyasaya sürdüğünü belirledi. Polis, İbrahim Güven, İlyas Aslan ve Orhan Yıldırım'ı gözaltına aldı. Suçunu kabul eden zanlılardan Orhan Yıldırım, 32 yaşındaki Halit Karabaş ve 29 yaşındaki Bülent Koç'un kamyonlarıyla kıyafetleri Ahu ve Ali Oluklu çiftinin yardımıyla İstanbul ve Bursa'da sattıklarını açıkladı. Zanlıların Merkez Nilüfer ilçesi Işıktepe Mahallesi'ndeki depo olarak kullandıkları binaya baskın yapan polis çok sayıda kıyafet ele geçirdi.
Zanlıların bu zamana kadar piyasa değeri 400 bin YTL tutarında en az 60 bin kıyafet çaldığını belirledi. Sorgulamaları devam eden zanlılar, ‘Hırsızlık' ve ‘Hırsızlık malını piyasaya sürmek' suçlarından adliyeye çıkartılacak.