Gündem Çevreci tekneler büyük ilgi görüyor

Çevreci tekneler büyük ilgi görüyor

29.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) sosyal medya hesabından “Vay be. Güzelliğini yaşayın” notu ile paylaştığı, her yıl 1 milyondan fazla turistin ziyaret ettiği Ula Akyaka’daki Kadın Azmağı’nda çevre dostu teknelerin sayısı artıyor.

Çevreci tekneler büyük ilgi görüyor

KENAN GÜRBÜZ Muğla - Doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Körfezi’ne dökülen Akyaka’daki azmak deresi, su samurundan deniz kaplumbağasına kadar onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişen farklı bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

‘GÜZELLİĞİ YAŞAYIN’

NASA’nın 22 Nisan Dünya Günü’nde resmi sosyal medya hesabından “Vay be. Güzelliğini yaşayın” paylaşımıyla ilginin arttığı Kadın Azmağı Deresi’nde tur düzenleyen teknelerin, güneş enerjisi ile çalışması için çalışma başlatılmıştı. Çevre dostu teknelerin gün geçtikçe sayısı artarken Ula Belediye Başkanı Özay Türkler, şunları söyledi: “Akyaka’mızda bulunan Kadın Azmağı’nda tur düzenleyen teknelerin güneş enerjisiyle çalışmasına odaklanmamızın ana nedenlerinden biri çevresel sürdürülebilirliği artırmaktı. Güneş enerjili tekneler, karbon emisyonlarını azaltmamıza yardımcı olacak.”